Hot barbeque-salat
Apéritif

Hot barbeque-salat

Når du griller er denne salaten alle vil ha mer av Hot barbeque-salat. Lag rikelig med denne oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Kjøttet:
    Om grillspydene er av tre, legg dem i bløt i ca 20 minutter. Skjær kjøttet i biter på ca 3x3 cm. Bland krydderet og smak til med litt salt og pepper i en bolle. Tilsett kjøttet og olivenoljen og rør rundt slik at det dekkes av krydder og olje. 
  2. Ta kjøttet opp av bollen og tre på grillspyd. Stek spydene i 3-4 minutter på hver side i en panne eller på grillen.
  3. Poteter:
    Vask potetene og del dem i to på langs. Vend potetene i oljen, krydre med barbequekrydder og legg dem i ildfast form. Sett formen i ovnen og stek på 225 grader i ca. 20 minutter.
  4. Tomater:
    Dypp tomatene i kokende vann, så i iskaldt vann og flå dem. Del de flådde tomatene i fire. Smør litt barbequesaus på hver av snittflatene. Stek tomatene med skinnsiden opp sammen med potetene de siste 10 minuttene.
  5. Bulgur:
    Kok etter anvisning på pakken. Skyll og la dryppe av. Finhakk halvparten av de flådde tomatene, tilsett krydder og olivenolje, smak til med salt og pepper og bland inn med bulguren. 
  6. Skyll og tørk salathodet, del opp og legg salatbladene på tallerkener, legg bulgur og poteter og resten av de flådde tomatene oppå sammen med grillspydene. Server barbequesausen blandet 50/50 med rømme ved siden av.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Slik lager du barbequesaus selv

Deilige salater

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her