- 1. Noe av det enkleste du kan lage
- 2. Kyllingsalat er en av favorittene
- 3. Skalldyr er perfekt i salat
- 4. Med skinke kan du lage mye godt, også salat
- 5. Tunfisk i salat er en innertier
- 6. Du klarer deg uten både fisk og kjøtt
- 7. Potetsalat er i en egen liga
- 8. Salat med kjøtt er det ingen som sier nei til
Salade niçoise - Nice-salat
Fremgangsmåte
Bland ingrediensene til marinaden og hell over tunfisken som du har delt i to-fire stykker. La den marinere i 1-2 timer. Ta fisken deretter opp, tørk av den og grill på varm grill i et minutt på hver side. Ta vare på dressingen.
Mens fisken marineres forbereder du resten:
Hvis du bruker ferske artisjokker, starter du med disse da de krever mest tid. Bryt - ikke skjær av stilken slik at de grove fibrene i bunnen følger med. Det kan lønne seg å lage et lite snitt rundt stilken først. Bryt av de ytterste bladene fra bunnen og skjær bort de grønne bladfestene. Skjær bort toppen. Gni dem inn med sitron eller legg dem i kaldt vann tilsatt sitron til de skal kokes.
- Kok opp en kjele med vann tilsatt saft av en halv sitron. Legg artisjokkene oppi og la koke i 15-20 minutter avhengig av størrelse. Legg til avkjøling opp-ned.
- Bryt bort bladene til du kommer til den hårete delen (støvbærerne) som du løfter ut med en teskje. Fjern mer blader til du har den lysegule bunnen med kun de mykeste bladene igjen. Del så hver artisjokk i to-fire båter.
- Kutt bønnene i hver ende og vask potetene godt. Ikke skrell dem.
- Kok opp en kjele med lettsaltet vann og la bønnene koke i 2 minutter. Overfør dem til en bolle med iskaldt vann.
- Deretter dypper du tomatene i det kokende vannet i 15 sekunder for at skinnet skal løsne. Legg også tomatene i iskaldt vann. Ta dem opp og fjern skinn samt frø. Del tomatene i.
- Til slutt koker du potetene i ca 10 minutter, avhengig av størrelsen til de er akkurat passe møre, altså ikke overkokt. Del potetene i to-fire deler.
- Kok eggene i 4-5 minutter. Legg i iskaldt vann.
- Tørk overflødig olje av ansjosfiletene.
- Skyll salaten og riv salatbladene og legg dem i bunnen av et serveringsfat. Fordel de øvrige ingrediensene oppå.
- Drypp dressingen over salaten.
- Legg fisken oppå og server med godt brød.
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
Potetsalat med tunfisk
Fremgangsmåte
- Kok potetene, avkjøl, skrell og skjær dem i båter.
- Kok eggene i ca. 8 minutter. Skyll dem en stund i kaldt vann og skrell dem.
- La tunfisken renne godt av.
- Skjær løken i tynne ringer.
- Bland alle ingrediensene til salaten forsiktig sammen og legg på fat.
- Hakk kruspersillen og bland med crème fraîche.
- Smak til med salt og pepper.
Server salaten med dressingen og ferskt brød.
Lyst til å lage en annen potetsalat så se her
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
81 POENG
-
78 POENG
Gresk salat med poteter og tunfisk
Fremgangsmåte
- Kok potetene møre og skrell dem om du synes det er nødvendig. Skjær dem i skiver.
- Hell oljen av tunfisken og vask og skjær agurken i skiver.
- Vask og skjær tomatene i båter.
- Rens løken og skjær den i tynne ringer.
- Vend forsiktig potetskivene med tunfisk, agurk, tomater, rødløk og oliven i en salatbolle.
- Hakk mynte og dill og vend inn i salaten sammen med oregano, eddik og olivenolje.
- Krydre salaten med salt og pepper og smuldre fetaost over salaten rett før servering.
Server salaten med godt grovt brød til.
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Flere oppskrifter som inneholder tunfisk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 519.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Tunfisksalat med egg og cæsardressing
Fremgangsmåte
- Kok eggene smilende (ikke helt fast plomme) og avkjøl.Del de i fire.
- Ta opp tunfiskboksen og la den renne av seg i et dørslag før du har den i salaten.
- Riv salatbladene i mindre biter og ha i en bolle. Kutt agurken i biter og løken i skiver og ha over salaten sammen med tunfisken.
- Kok grønne linser etter anvisning på pakken, og skyll dem i rennende kaldt vann slik at de blir kalde. TIlsett linsene til salaten og legg de delte eggene på toppen.
- Falsk cæsardressing:
- Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejuice i en matprosessor.
- Tilsett olivenoljen i en tynn stråle, litt av gangen under jevn omrøring.
Server tunfisksalaten med cæsardressing og eventuelt brød ved siden av.
Tips: Ha gjerne litt med salt i vannet når du koker linsene da mye av saltet blir vasket ut når du skyller linsene i kaldt vann.
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Flere oppskrifter som inneholder tunfisk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
- 1. Noe av det enkleste du kan lage
- 2. Kyllingsalat er en av favorittene
- 3. Skalldyr er perfekt i salat
- 4. Med skinke kan du lage mye godt, også salat
- 5. Tunfisk i salat er en innertier
- 6. Du klarer deg uten både fisk og kjøtt
- 7. Potetsalat er i en egen liga
- 8. Salat med kjøtt er det ingen som sier nei til