Trøfler må du prøve
Trøffelkake
Fremgangsmåte
Kok opp fløte, sirup og ingefær. Del sjokoladen i biter og ha den i kjelen.
Rør til all sjokoladen er smeltet.
Kle en avlang form med aluminiumfolie.
Dekk bunnen i formen med et lag av sjokoladerøren.
Bland deretter i makroner/kakesmuler, nøtter og gelébåter.
Hell resten av sjokoladeblandingen i formen. Settes kjølig. Skjæres i ruter ved servering.
Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
Pepperkaketrøfler
Fremgangsmåte
Bland fløte, smør, melis, sirup og krydder i en kasserolle, og kok opp.
Bryt sjokoladen i små biter, og rør ned i den varme fløteblandingen. Rør til sjokoladen har smeltet.
Settes i kjøleskap for å stivne. Knus pepperkakene.
Form kuler av trøffelmassen, og dypp dem i pepperkakesmulene. Oppbevares tørt og kjølig.
Trøfler til julekalenderen
Fremgangsmåte
Hakk sjokoladen i biter. Kok opp smør, muscovadorørsukker og fløte.
Bland i valgfri smakstilsetning og sjokoladebitene, og rør til det er en jevn masse.
Bre ut trøffelmassen i en foliekledd form.
Sett den i kjøleskapet til neste dag, så trøffelen blir helt fast. Trykk ut biter med en form eller skjær ut biter og trill eventuelt kuler. Sett dem i fryseren.
Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp bitene i sjokoladen, og legg dem på et fat som settes i kjøleskapet.
Adventskalender:
24 nummererte trøffelbiter
Lag litt forskjellige smaker på trøflene. Legg dem i former, avkjøl dem.
Stikk ut biter eller skjær terninger. Eventuelt trill dem til kuler.
Dypp bitene i smeltet sjokolade og skriv datoene på dem med en glasur av 1 eggehvite, 5 dl melis og ½ ts eddik eller sitronsaft.
Eller legg trøflene i små esker som er nummererte fra 1-24, så blir det en liten julegave hver dag.