Marsipanen lager du selv
Gammeldags julemarsipan
Fremgangsmåte
Kok opp fløte og mel mens du rører godt. La det avkjøle. Skåld og finmal mandlene. Bland dem med melgrøten. Elt inn melis til det blir en smidig masse.
Form marsipanen til figurer, brød med fyll eller fylte sjokolader.
Forslag til fylte sjokolader:
1. Ta en halv porsjon marsipan og smak til med 5 ss rom. Del marsipanen i 40 biter, som rulles til kuler. Legg en halv valnøtt på hver kule. Dypp kulene i smeltet sjokolade.
2. Ta en halv porsjon marsipan og del den i 40 biter. Trykk bitene flate, legg en liten bit nougat på og rull marsipanen rundt. Dypp bitene i smeltet sjokolade.
3. Ta en tredel av en porsjon marsipan og bland den med finhakket, tørket frukt. Rull små kuler, som dyppes i smeltet sjokolade. Pynt med tynne strimler appelsinskall.
4. Ta en tredel av en porsjon marsipan og rull den til små kuler. Dypp kulene i smeltet sjokolade. Pynt med kakepynt.
5. Ta en tredel av en porsjon med marsipan og tilsett 3 ss likør. Form marsipanen til trekanter og dypp dem i smeltet, mørk sjokolade. Pynt med kakepynt.
Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Lucia-feiring med lussekatter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du vært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Konfektbiter med marsipan
Fremgangsmåte
- Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.
- Tilsett hasselnøtter og revet appelsinskall.
- Del kjeksen i passe biter og legg fyllet mellom to kjeksbiter.
- Pynt med remser av grønn marsipan og kandiserte fioler eller dekk hele kaken med marsipan.
Tips: Bruk kun det gule på appelsinskallet, det hvite smaker bittert. Husk å vaske appelsinen før du river skallet.
Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
Marsipanmus
Fremgangsmåte
Mal mandlene i en foodprosessor. Gjør dette gjerne to ganger og siste gang med melis.
Bland inn eggehvite og tragant og jobb med marsipanen til den får en fin konsistens.
Pakk marsipanen i plast og la den hvile i 2-3 timer i kjøleskap.
Farg den ene delen på 450 g brun. La den andre være hvit.
Delen på 100 gram farges rosa.
Kroppen til musen er formet som en dråpe og veier ca. 25 g. Sett dråpen med den tykke delen ned i muffinsformen.
Stikk hull til øyne. Sett en liten rosa ball på nesetippen.
Lag en liten ball av marsipan (ca 1 cm) og trykk denne litt ned mot benkeplaten. Lag en mindre ball av rosa marsipan og legg denne oppå. Del dette i to like store deler med kniv og du har laget ørene.
Sett disse på musen.
Lag en tynn hale ved å rulle ut en tynn pølse og sett på bak.
Musa er ferdig.