Hakk sjokoladen i biter. Kok opp smør, muscovadorørsukker og fløte.
Bland i valgfri smakstilsetning og sjokoladebitene, og rør til det er en jevn masse.
Bre ut trøffelmassen i en foliekledd form.
Sett den i kjøleskapet til neste dag, så trøffelen blir helt fast. Trykk ut biter med en form eller skjær ut biter og trill eventuelt kuler. Sett dem i fryseren.
Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp bitene i sjokoladen, og legg dem på et fat som settes i kjøleskapet.
Adventskalender:
24 nummererte trøffelbiter
Lag litt forskjellige smaker på trøflene. Legg dem i former, avkjøl dem.
Stikk ut biter eller skjær terninger. Eventuelt trill dem til kuler.
Dypp bitene i smeltet sjokolade og skriv datoene på dem med en glasur av 1 eggehvite, 5 dl melis og ½ ts eddik eller sitronsaft.
Eller legg trøflene i små esker som er nummererte fra 1-24, så blir det en liten julegave hver dag.