Knekk, nougat og brente mandler er lettere enn du
Sesamknekk
Fremgangsmåte
Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne. Sett de så til side.
Bland alt utenom sesamfrøene i en stor bolle som tåler mikrobølgeovn. Rør om. Kok på 750 W i 6 minutter. Rør om.
Kok i ytterligere 2 minutter. (Mål eventuelt temperaturen til røren med et termometer. Den bør være 135 grader).
Bland inn sesamfrøene. Ha over i små former.
Franske brente mandler
Fremgangsmåte
Først skal du riste mandlene. Fordel mandlene på en bakeplate (usmurt) og sett inn i kald ovn.
Sett ovnen på 175 grader. Åpne ovnsdøren innimellom og rør i mandlene. Mandlene skal være i ovnen ca 15 minutter.
Bland sukker og salt.
Bland honning, vann og olje i en vid stekepanne. Skru opp varmen til middels styrke og la blandingen koke opp mens du rører.
Tilsett de ristete mandlene og la koke videre til all væsken er absorbert. Med en gang det har skjedd, heller du mandelmassen over i en glassbolle.
Dryss over sukker-salt-miksen og bland godt. Hell alt over på et smurt bakepapir eller silikonmatte for avkjøling. Oppbevares tørt i en kakeboks el.l.
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Knekk med kokos
Fremgangsmåte
- Bland fløte, sukker og sirup i en vid kjele.
- La blandingen koke uten lokk på svak varme ca. 1 time.
- Rør i blandingen under kokingen.
- Hell noen dråper knekk i en skål med kaldt vann.
- Hvis det går lett å forme en slett kule, er knekken klar.
- Ha i smør og kokosmasse og hell knekken i konfektskåler og la den stivne.
Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
Hvit nougat
Fremgangsmåte
Kok opp vann og sukker helst i en kopperkjele, men en tykkbunnet kjele av annet materiale går også. La koke i cirka fire minutter eller til en dråpe av sukkerlaken i kaldt vann lar seg forme til en kule. Varm opp honning i en annen kjele. Bland sirupen og honningen.
I mellomtiden ristes nøttene i tørr steikepanne til de blir gylne og eggehvitene piskes stive med en klype salt.
Tilsett den varme sirupen i eggehvitene under jevn lett pisking. Fortsett med kraftigere pisking i 10 minutter til massen er avkjølt. Tilsett nøttene. Hell blandingen i en kakeform kledd med vanlig bakepapir eller det spesielle nattverdpapiret som gir den hvite nougaten den karakteristiske overflaten. Sett i kjøleskap i minst 12 timer. Dypp formen i kokende vann for å løsne fra papiret. Skjær i passende biter og legg på et serveringsfat.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG