- Stekes i ovnen ved 225 grader i ca 12 minutter.
- Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og tilsett fløten, blandingen skal være fingervarm (det varme smøret gjør gjerne jobben).
- Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst.
- Ha i sukker, salt, egg og så mye mel at deigen blir passe fast og smidig.
- La deigen heve på lunt sted under plast, ca. 45-60 minutter.
- Ha deigen på bakebordet, kjevle den ut til en flat leiv. Smør på fyllet, la det være igjen en liten kan som du pensler med vann.
- Rull sammen til en pølse og bruk kanten uten smør til å "lime" den sammen.
- Skjær i passe tykke skiver (ca 2-3 cm) og la bollene heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter eller mer.
- Pensle kanelbollene med sammenvispet egg, for et snev av Bergen strø over perlesukker.
- Stek bollene gylne, ca 12 minutter. Avkjøles på rist.
Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene
Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig