Hakk løk, og stek den sammen med elgkjøtt, salt og pepper i en gryte. Rør rundt, og la det bli gyllent.
Skrell potet og gulrot. Del dem i terninger, ca 1 x 1 cm, og tilsett gryten.
Hell på buljong eller kraft, ha i laurbærblad og timian, og la det trekke til grønnsakene er møre.
Server med flatbrød og rørte tyttebær.
Tips: Stek kjøttet i omganger på høy varme og la det få en skikkelig stekeskorpe før du vender kjøttet. Dersom du har for mye i gryten eller pannen samtidig begynner kjøttet å koke i stedet for å stekes skikkelig.
Elghakk er kjent og kjær middagsrett i mange distrikt der det er mye elgkjøtt å få tak i. Den er enkel å lage, og har noen variasjoner i smak, etter hvor i landet den kommer fra.
Du kan også lage den med vanlig kjøttdeig dersom du ikke får tak i elgkjøtt, eller kjøttdeig av annet vilt.