Disse kakene hører med på 17. mai
17. mai bløtkake i rødt, hvitt og blått
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
- Stek i en smurt springform, 24 cm i diameter, ved 160 grader i 45 minutter.
- Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt med jus.
- Stivpisk kremfløte og del jordbærene i store biter. Legg jordbær på et lag med sukkerbrød og bre over kremfløte. Gjenta med sukkerbrød, jordbær og kremfløte og så videre.
- Stryk kremfløte på sidene av kaken.
- Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt topper rundt kanten og på toppen.
- Pynt kaken med jordbær og blåbær og ha på mynteblader som "bjørkeblader".
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Bløtkake med eggekrem og aprikos
Fremgangsmåte
- Sukkerbrød:
Sett ovnen på 160 grader. - Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
- Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 grader i 45 minutter.
- Eggekrem:
Ha melk, eggeplommer, sukker og maisenna i en kjele. Splitt vaniljestengene og skrap ut frøene. Rør inn vaniljefrøene i melkeblandingen. - Varm opp under konstant omrøring til det begynner å ryke av melken.
- Skru ned temperaturen på kokeplaten, for nå begynner blandingen å tykne til krem. Pass på at det ikke koker, og at det ikke begynner å klumpe seg. Ta kjelen av platen når kremen er passe tykk.
- Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet forsiktig ut. Kok opp ½ dl vann og ta kjelen til side. Rør inn en og en plate gelatin til de er godt oppløst.
- Hell gelatinen i en tynn stråle i eggekremen under omrøring. Sett eggekremen kaldt til den begynner å stivne.
- Ferdigstillelse:
Del sukkerbrødet i to. Dynk bunnene med lake fra de hermetiske aprikosene. - Legg den ene bunnen på serveringsfatet. Fordel eggekremen over bunnen og legg på den andre bunnen.
- Pisk kremfløten stiv sammen med sukkeret og fyll den i en sprøytepose med stjernetupp. Sprut på kremen til et fint mønster.
- Legg på hermetiske aprikoser og pynt med sitronmelissetopper.
- Sett kaken kjølig og la den trekke et par timer før servering.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Rask bløtkake
Fremgangsmåte
Lag vaniljekrem eller bruk ferdig fra butikken. Pisk krem av all fløten. Når vaniljekremen er klar, rører du inn halvparten av den piskede kremen. Hakk opp valnøtter og pistasjenøtter hver for seg.
Lag jordbærpure av 1 pk halvtinte jordbær og 1 dl melis som kjøres i blender.
Del sukkerbrødet i tre lag. Legg først ett av lagene på et fat. Dynk det med litt melk. Smør på 1 dl jordbærpure. Bre over et tykt lag med vaniljekrem. Dryss over halvparten av valnøttene. Legg på et nytt sukkerbrødlag og gjenta prosessen en gang til.
Tips:
I stedet for valnøtter kan du bruke pistasjnøtter.
Smør pisket krem i et tynt lag på toppen av kaken og jevnt langs sidene.
Ta resten av kremen i en sprøytepose og lag kremtopper rundt kanten på kaken. Legg på halve jordbær, mango i biter, kiwi i båter, hele bjørnebær og blåbær et hakk innenfor kremkanten. Fyll ut med krem der hvor det er hull og legg gjerne et ekstra lag langs kanten om du har nok krem.
Tips:
Ikke la deg begrense av innholdet og pynten i oppskriften. Eksperimenter gjerne med frukter og smaker du er glad i.
Lyst til å lage en annen bløtkake?
Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
Pavlova
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 250 grader.
- Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.
- Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.
- Tilsett sukker, maisenna og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
- Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.
- Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.
- Stek bunnen i ca 1 time, da er marengsen sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.
- Rett før servering visper du fløten tilsatt sukker til krem.
- Bland kremen med med vaniljekrem.
- Pynt til slutt med rikelig med bær.
Tips: Noen mynteblader gjør kaken enda flottere.
Planlegger du kakefest, finner du oppskriftene her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
82 POENG