Forslag til forretter til den store festen
Bruschetta med røkt laks og dillkrem
Fremgangsmåte
Stek baguette-skivene i stekeovnen ved 200 grader til de er sprø. Alternativt kan skivene ristes i brødrister.
Finhakk dill og kutt laksen i terninger. Bland Philadelphia-ost, melk, rogn (du kan bruke kaviar), sitronsaft, hakket dill og 2/3 av laksen. Fordel laksesalaten på de stekte skivene.
Topp med resten av laksen og pynt med ekstra dill.
Mange flere oppskrifter på bruschetta finner du her
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
79 POENG
Marinert makrell
Fremgangsmåte
Rens og vask fiskene. Tørkes og strøs med salt. Skjær sitronene i tynne skiver. Bind sammen urtene i kvasten.
Hell vinen i en sautépanne. Tilsett løk, gulrotskiver, sitronskiver, eddik, urtekvasten, kryddernellik, salt og pepper. La det få koke opp og få småkoke ca. 10 minutter. Tilsett fiskene og la dem få trekke i ca. 5 minutter.
Ta opp fiskene med hullsleiv og la dem renne godt av. La kraften få koke inn ca 5 minutter til. Fisken legges i en avlang terrin lagvis med løk, gulrot- og sitronskiver. Sil kraften og hell den over fisken. Avkjøl. La terrinen stå tildekket i kjøleskapet minst 12 timer før servering.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Kamskjell og asparges i soyavinaigrette
Fremgangsmåte
Pisk sammen ingrediensene til vinaigretten. Rist sesamfrø i tørr stekepanne.
Skrell og kok asparges i 3 minutter. Skyll i kaldt vann. Gjenta med ertene. Sett til side mens du lager kamskjellene.
Skjær et rutemønster i den ene enden av hvert kamskjell for å få en fin stekeflate.
Varm opp en panne med litt smør. Stek kamskjellene 1 minutt på begge sider. Hold varme. Dryss over salt og pepper.
Skyll pannen og varm den opp med litt smør på ny. Stek aspargesen raskt i pannen.
Fordel asparges på tallerkener. Legg kamskjell oppå. Dryss over ristede sesamfrø. Drypp over vinaigretten. Pynt med frisk koriander.
Server med kokt ris eller godt brød samt ekstra sitron- eller limebåter.
Tips:
Retten kan godt lages på grillen. Da behøver du ikke koke aspargesene på forhånd. Men pass på dem slik at de ikke blir for hardt grillet.
Mange flere oppskrifter på kamskjell finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
Røkelaksterrin
Fremgangsmåte
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av dem og smelt dem i kokende vann eller i mikroovn.
Kle en avlang kakeform (brødform), ca. 1 l, med plastfolie.
Legg tynne skiver av røkelaks i bunnen og langs kantene på formen. Hold av så mye laks at det kan legges et lag midt i terrinen og nok til å dekke oppå.
Skjær resten av laksen i små terninger. Rør dem sammen med kremost, crème fraîche, revet skall og saft av lime. Rør inn gelatinen.
Fyll halvparten av massen i formen, legg i et lag lakseskiver og fyll opp med resten av massen.
Dunk formen mot benken slik at ostemassen faller godt sammen uten luftblærer. Dekk med lakeskiver.
Pakk plast rundt formen og sett den i kjøleskap til den terrinen har stivnet.
Hvelv terrinen forsiktig ut av formen over på et serveringsfat og trekk av plasten.
Skjær terrinen i tynne skiver, server med sitron eller lime og godt brød.
Prøv også stivpisket seterrømme tilsmakt med litt salt og pepperrot til terrinen.
Tips:
Lag terrinen dagen i forveien så den stivner helt til den skal serveres. Terrinen skal ikke i ovn, bare stivne i kjøleskap.
Flere deilige oppskrifter med røkelaks
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 599.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget89 POENG
-
SpaniaVolum: 1.50 l Pris: 493.70 kr Basisutvalget89 POENG
-
SpaniaVolum: 3.00 l Pris: 1099.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
-
81 POENG
Kald aspargessalat med spekeskinke
Fremgangsmåte
- Skrell den nederste delen av aspargesen. Kok aspargesen knapt mør i lettsaltet vann. Avkjøl den raskt i kaldt vann.
- Kjør 4-5 asparges i food processor sammen med sitronsaft og olivenolje til fin mos. Smak til med salt, pepper og persille.
- Skjær resten av aspargesen i pene biter og vend dem i dressingen.
- Legg alt på fat og garner med rikelig frisk basilikum. Server salaten til spekeskinke.
- Denne salaten smaker godt både på koldtbord og salat på tur.
Flere deilig retter med asparges
Gode retter med spekemat finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG