- Sukkerbrød:
Sett ovnen på 160 grader. - Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
- Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 grader i 45 minutter.
- Eggekrem:
Ha melk, eggeplommer, sukker og maisenna i en kjele. Splitt vaniljestengene og skrap ut frøene. Rør inn vaniljefrøene i melkeblandingen. - Varm opp under konstant omrøring til det begynner å ryke av melken.
- Skru ned temperaturen på kokeplaten, for nå begynner blandingen å tykne til krem. Pass på at det ikke koker, og at det ikke begynner å klumpe seg. Ta kjelen av platen når kremen er passe tykk.
- Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet forsiktig ut. Kok opp ½ dl vann og ta kjelen til side. Rør inn en og en plate gelatin til de er godt oppløst.
- Hell gelatinen i en tynn stråle i eggekremen under omrøring. Sett eggekremen kaldt til den begynner å stivne.
- Ferdigstillelse:
Del sukkerbrødet i to. Dynk bunnene med lake fra de hermetiske aprikosene. - Legg den ene bunnen på serveringsfatet. Fordel eggekremen over bunnen og legg på den andre bunnen.
- Pisk kremfløten stiv sammen med sukkeret og fyll den i en sprøytepose med stjernetupp. Sprut på kremen til et fint mønster.
- Legg på hermetiske aprikoser og pynt med sitronmelissetopper.
- Sett kaken kjølig og la den trekke et par timer før servering.