Oppskrifter på suppe
Asiatisk hot pot med kveite
Fremgangsmåte
- Grovhakk og knus alt krydderet sammen.
- Varm oljen og ha krydderblandingen. Tilsett sjalottløk og hvitløk og la det surre i 5 minutter uten at det blir brunt.
- Tilsett kyllingkraft og kokosmelk og juster smaken med limejuice.
- Sil suppen, tilsett grønnsakene og kok opp.
- Ha i fisken og la den trekke i suppen til den er kokt.
Se flere lekre fiskesupper her
Feststemte oppskrifter med kveite
Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 205.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Blåskjellsuppe med kokos og ingefær
Fremgangsmåte
- Legg skjellene i kaldt vann i 15 minutter.
- Kast knuste skjell og skjell som ikke lukker seg når du banker hardt på dem med et knivskaft. Skrubb dem gjerne hvis de ikke virker rene.
- Damp skjellene i hvitvin til de åpner seg. Ta ut kjøttet og kast skallene.
- Bland kokekraften med fløte og hakket ingefær. Kok inn til suppen tykner.
- Tilsett kokosmelk og kok opp igjen. Tilsett sellerirot kuttet i terninger og kok dem møre i suppen (ca 3 minutter).
- Ha i skjellmaten og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper.
Server med godt brød ved siden av.
Ble du fristet til å se nærmere på andre retter med blåskjell?
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 379.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Hot asiatisk nudelsuppe med torsk
Fremgangsmåte
Bank sitrongresset flatt med baksiden av kniven og del det i store biter (det skal ikke spises).
Kok opp vannet og ha i alle ingrediensene til buljongen. La det trekke i ca. 15 min.
Mens buljongen trekker, vasker og kutter du grønnsakene.
Trekk torsken i en egen kjele med lettsaltet vann i ca 5-6 min avhengig av tykkelsen.
Mens torsken trekkes, koker du opp buljongen.
Ha nudlene og grønnsakene i buljongen og la dem trekke til nudlene er ferdige (det går fort).
Anrett grønnsaker og nudler i en dyp skål.
Legg torskestykket på toppen, og hell buljongen forsiktig over.
Avslutt med å drysse hakket, frisk koriander og sesamfrø over.
Tips: Hvis du vil ha suppen ekstra sterk beholder du frøene i chilien
Tips: Du kan også bruke andre grønnsaker som f. eks. gulrøtter, minimais, reddiker eller neper.
70 herlige oppskrifter med nudler
21 oppskrifter med asiatisk touch du bare må prøve
Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok
Lyst på en annen suppe? Her over 160 å velge mellom
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG