Her er både breiflabben marinert med masse deilig krydder. Der er også suppen som har et godt kryddersting. Det er bare å glede seg.
Denne retten tar det litt tid å lage. Når du er ferdig vil de rundt bordet tro du er utdannet kokk for du serverer mat som de får på de beste restaurantene.
Kveite er en fet fisk, men trives godt med smørbaserte sauser. Denne smørsausen er ikke av de aller feteste, men trenger både smøret og fløten for å møte kryddersmakene.
Til denne retten er det helt supert å bruke rester etter rakefiskmåltidet. Eller når du bare må ha rakefisk midt i uka.
Lag en salat litt utenom det vanlig. Det er frøene på quinoaplanten vi spiser. Du får kjøpt dem hos de litt større dagligvarebutikkene. Her bruker vi de en deilig salat.
Kveite regnes som en fet fisk, men fettet godt gjemt. Derfor blir det ikke for mye av det gode med en smørsaus og mandelpotetpure til.
Quinoa er et frø som er glutenfri. Bland frøene med grønnsaker og kyllingfilet og du får en deilig salat.
Rotgrønnsaker som bakes i ovn med olivenolje, gir ekstra gode på smak. Bulgur gjør salaten ekstra mettende.
Lag en grønnsakssuppe med smak av ekte thai curry. Den vil sette fart i smaksløkene enten ved middagsbordet eller hvis du tar den med ut på tur i termosen.
Det å pakke opp middagen gir den det lille ekstra og skaper feststemning selv på en hverdag. Prøv det med steinbit, sei og laks. Enkelt å lage på en halvtime.
Hva med saftig biff og smaskrikt asiatiskinspirert tilbehør som varm nudelsalat? Oppskriften er uhyre enkel.
Elgkjøtt blir enda mer smaksrikt med marinering og med tilbehøret der grillen er sentral. Raske varmebehandlingen gjør at det forblir saftig helt til det skal spises.
Nå er det tid for en deilig wok med sukkererter, nykål, vårløk, paprika og fersken. Dressingen løfter det hele med en frisk sursøt smak som passer veldig godt til grønnsakene.
Wraps er perfekt når tiden din er knapp, men samtidig vil ha mye smak. Her en oppskrift med kylling. avokado og basilikum. Ferdig på 20 minutter.