Oppskrifter på suppe
Søtpotetsuppe med ingefær og kremost
Fremgangsmåte
Skrell ingefærroten og del den i to. Skrell søtpotetene, del dem i fire og kok dem møre i grønnsakbuljong sammen med ingefær, ca. 15 minutter. Fjern ingefæren.
Mos søtpotetene med buljongen. Rør inn smøreosten (Philadelphia Light Yoghurt) og varm suppen så osten smelter.
Smak til med salt og pepper. Fordel den varme suppen i fire tallerkener og fordel mozzarella i terninger og merian på toppen.
Server suppen nylaget med grovt brød til.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 227.90 kr Uten utvalg90 POENG
-
90 POENG
Kålrotsuppe
Fremgangsmåte
Skrell og del opp kålroten i biter. Varm olje i en gryte og stek kålroten ved lav varme. Kutt de andre grønnsakene i skiver.
Ha i løk, hvitløk, poteter og gulrøtter. Hell på vann til det dekker grønnsakene halvveis opp. Legg på lokk og la småkoke i 15 minutter. Kjør suppen med stavmikser eller i en blander. Tilsett med vann om den er for tykk.
Smak til med salt, pepper, epleeddik og litt sukker. Dernest med litt chili, en klype kummin og hakket frisk koriander.
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Varm potetsuppe med chorizopølse
Fremgangsmåte
- Finkutt sjalottløk og hvitløk og fres det mykt i smør. Tilsett purreløk og poteter i terninger. Vend godt om og tilsett kraften.
- Legg på lokk og kok ved lav temperatur til potetene er møre.
- Tilsett crème fraîche og kjør suppen glatt i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Smak til med salt.
- Kutt pølsen i tynne strimler og stek pølsen på lav temperatur til fettet skiller seg ut.
- Ha suppen i dype tallerkener eller glass og topp med pølsen og eventuelt friske urter.
NB! Når du lager slik suppe, er det viktig å bruke melne poteter, slik at suppen ikke blir for seig.
Kok potetene ved lav temperatur så ikke for mye væske fordamper og ikke ha salt i vannet ved koking da dette også gjør potetene seige.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Blomkål - og potetsuppe
Fremgangsmåte
- Skrell og skjær poteter, løk og hvitløk i biter. Fres det i smør i en kjele uten at det tar farge.
- Bryt blomkålen i buketter, men legg noe til side for topping.
- Toppingen stekes i smør eller grilles og holdes varm.
- Hell på buljong eller kraft og tilsett blomkålen i kjelen.
- La den koke under lokk slik at den blir myk, ca. 10 minutter.
- Miks suppen glatt ved evt å la den gå i en blender eller food processor.
- Rør i osten og la den smelte.
- Smak til med salt og pepper.
- Hell suppen opp i boller og pynt med stekt/grillet blomkål og et dryss med paprika ved servering.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 244.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG