Ukens kake
Dette bruker du rester av gresskar til - og den smaker like godt som den ser ut

Dette bruker du rester av gresskar til - og den smaker like godt som den ser ut

Gresskar kan brukes i langt flere søte settinger enn pai. Denne oppskriften på dessert for eksempel.
31 Oktober 2024 - 10:00

Kjøper du et helt gresskar - og det bør du gjør selv om du ikke skal lage halloweenlykt - får du mye gresskarmasse som kan brukes i en rekke retter.

Sylting, suppe,  andre salte retter og pai er en ting.

Se alt det andre gode du kan lage av gresskar

Gresskarkjøttet smaker også veldig godt i desserter når det søtes opp og får litt bidrag fra krydder. Som i denne oppskriften. Den er for øvrig inspirert av de lekre yoghurtfrokostene du finner i kaffebarenes kjøledisker. 

Gresskar og yoghurtpannacotta med nøttemuesli

Gresskar og yoghurtpannacotta med nøttemuesli

Fremgangsmåte

  1. Nøttemuesli:
    Varm ovnen til 165 grader. Blant alt i en stor bolle.
  2. Rør godt og fordel utover en bakeplate eller langpanne.
  3. Sett i ovnen og la stå i 20 minutter.
  4. Rør en gang underveis.
  5. Pass på at ikke noe blir brent. Avkjøl.
  6. Gresskar:
    Bland alt i en kjele og kok opp.
  7. La trekke i 10 minutter slik at mesteparten av væsken er fordampet.
  8. Avkjøl.
  9. Smak til med eventuelt mer sukker. 
  10. Yoghurtpannacotta:
    Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  11. Varm opp litt av limejuicen og løs opp gelatinen i dette.
  12. Ha i resten av limejuicen.
  13. Bland yoghurt og honning og rør inn den oppløste gelatinen.
  14. La stå i 20 minutter i kjøleskap for å sette seg.
  15. Sette sammen:
    Legg gresskar, pannacotta og muesli lagvis i høye dessertskåler.
  16. Sett kaldt i 5-10 minutter.
  17. Hvis glassene blir stående lengre, mister mueslien sprøheten.

Har du lyst på en annen kake eller dessert så se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her