Ukens kake
Dette bruker du rester av gresskar til - og den smaker like godt som den ser ut

Dette bruker du rester av gresskar til - og den smaker like godt som den ser ut

Gresskar kan brukes i langt flere søte settinger enn pai. Denne oppskriften på dessert for eksempel.
31 Oktober 2024 - 10:00

Kjøper du et helt gresskar - og det bør du gjør selv om du ikke skal lage halloweenlykt - får du mye gresskarmasse som kan brukes i en rekke retter.

Sylting, suppe,  andre salte retter og pai er en ting.

Se alt det andre gode du kan lage av gresskar

Gresskarkjøttet smaker også veldig godt i desserter når det søtes opp og får litt bidrag fra krydder. Som i denne oppskriften. Den er for øvrig inspirert av de lekre yoghurtfrokostene du finner i kaffebarenes kjøledisker. 

Gresskar og yoghurtpannacotta med nøttemuesli

Gresskar og yoghurtpannacotta med nøttemuesli

Fremgangsmåte

  1. Nøttemuesli:
    Varm ovnen til 165 grader. Blant alt i en stor bolle.
  2. Rør godt og fordel utover en bakeplate eller langpanne.
  3. Sett i ovnen og la stå i 20 minutter.
  4. Rør en gang underveis.
  5. Pass på at ikke noe blir brent. Avkjøl.
  6. Gresskar:
    Bland alt i en kjele og kok opp.
  7. La trekke i 10 minutter slik at mesteparten av væsken er fordampet.
  8. Avkjøl.
  9. Smak til med eventuelt mer sukker. 
  10. Yoghurtpannacotta:
    Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  11. Varm opp litt av limejuicen og løs opp gelatinen i dette.
  12. Ha i resten av limejuicen.
  13. Bland yoghurt og honning og rør inn den oppløste gelatinen.
  14. La stå i 20 minutter i kjøleskap for å sette seg.
  15. Sette sammen:
    Legg gresskar, pannacotta og muesli lagvis i høye dessertskåler.
  16. Sett kaldt i 5-10 minutter.
  17. Hvis glassene blir stående lengre, mister mueslien sprøheten.

Har du lyst på en annen kake eller dessert så se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

Smak hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Den 02. april kan du smake 5 sider kombinert med tre småretter, så du selv kan oppleve hvor nydelig sider fra Hardanger er til mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her