Gresskar/tindved/gulrotbunn:
Smør en bakeform med en diameter på 24 cm med smør og dryss med mel.
Skrell gresskaret og fjern kjerner. Del gresskaret i terninger. Kok gresskaret mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet.
Riv gulroten. Ha gresskarbitene over i en blender og miks med tindvedpuré (eller pasjonsfrukt) og revet gulrot. Blend til en glatt puré.
Rør inn sukker, matolje og hvitvinseddik.Sikt hvetemel sammen med natron, salt og vaniljesukker. Vend forsiktig inn i røren slik at du unngår klumper.
Lettvisp egg og bland dem i røren helt til slutt. Ha røren i kakeformen og stek på 175 grader i ca 45 minutter. Stikk en trepinne i kaken for å se om kaken er ferdigstekt.
Baileys og mørk sjokoladeganache:
Romtepererer smøret. Vei opp sjokoladen i en beholder. Kok opp kremfløte og glukose og hell over sjokoladen. La blandingen stå i 1-2 minutter.Etter dette blander du ordentlig slik at du får en fin og blank røre.
Nå tilsetter du Baileys og pisker godt med en visp eller stavmikser. Når røren når 32 grader pisker du inn det romtempererte smøret. Dekk med plast og la stå kjølig natten over.
Dulce- og Baileyskrem:
La boksene (uåpnet) med kondensert melk stå i en kasserolle med masse vann i over fire timer. La boksene kjøles ned i romtemperatur natten over.
Ta innholdet av boksene over i en skål og bland inn Baileys til du har en kremet konsistens. Smak til med salt.
Montering av kaken:
Del kakebunnen i fire deler. Bruk en utstikkerform og stikk ut sirkler. Du trenger tre sirkler til hver kake.
Legg en skje med dulce-krem på midten av en kakesirkel. Fyll en sprøytepose med sjokoladeganache og sprøyt kremtopper rundt dulcekremen.Legg på en ny kakesirkel og gjenta prosessen.
Legg på et tredje kakelag og lag små og søte kremtopper med dulcekrem og ganache. Server kaken romtemperert.
Tips: Du kan erstatte tindved med pasjonsfrukt som også gir intens syrlighet.
Laktosefritt/glutenfritt/vegansk:
Alt i oppskriften kan gjøres laktosefritt/vegansk ved å bytte ut Baileys Original Irish Cream med Baileys Almande.
Du kan erstatte egg ved å anvende 1 ss knust linfrø og 3 ss vann (tilsvarer et egg) og la stå noen minutter til det dannes en geléaktig konsistens.
Istedet for kondensert melk kan du bruke kondensert kokosmelk og bytte ut hvetemel med et glutenfritt alternativ.
Kremfløte kan byttes ut med havrebasert fløte og mørk sjokolade finnes i melkefri varianter.
Som erstatning for smør kan du bruke soyabasert margarin.
Lyst på en annen kake så se her der du finner over 400 kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Få ukens kake som nyhetsbrev