Sett ovnen på 175 °C.
Visp romtemperert smør og de to sukkertypene luftig. Tilsett ett egg om gangen mens du visper.
Smelt sjokoladen over vannbad, og sett den til side for å avkjøles.
Riv gresskaret og bland det inn i smørblandingen. Vend inn den smeltede sjokoladen.
Bland hvetemel, bakepulver og kanel, og vend dette inn i røren.
Smør en kakeform og hell i røren. Jevn ut overflaten med en slikkepott.
Stekes i nedre del av ovnen i ca. 45 minutter. Ta ut av ovnen, og la avkjøles i ca. 10 minutter. Hvelv kaken over på en rist, og la den avkjøles videre. Legg over et håndkle.
Lag glasuren ved å blande melis og ferskpresset appelsinsaft. Pynt kaken når den er helt kald.
Tips:
I denne oppskriften er det brukt butternut-gresskar, men også hokkaido eller store Halloween-gresskar gjør nytten.
Pynt med tørket gresskar.
Se alt det andre du kan bake med gresskar
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Få ukens kake som nyhetsbrev