Gryteretter er skikkelig høst- og vintermat. Om det er en hverdagskveld med familien eller med venner og rødvin på hytta, om dere er én eller femten til bords - en gryterett passer like bra.
Lynraskt eller god tid?
En av de tingene som er så deilig med gryteretter, er at mange av dem kan langtidsstekes i stekeovnen, og du kan gjøre andre ting mens maten passer seg selv.
Dette passer selvfølgelig best i helgene, men med litt planlegging kan du nyte de gode gryterettene også på hverdagene.
Lær hvordan du koker din egen kraft her
Sett bare over gryteretten kvelden før du skal servere den, kok den ferdig og sett den kaldt over natten.
Neste dag er det bare å varme opp gryteretten og dessuten har smakene da satt seg enda bedre.
Din favoritt?
Her har vi plukket ut noen deilige høst- og vintergryter for deg. Finn din favoritt og kos deg inne mens det er kaldt og guffent ute.
Under hver av oppskriftene finner du klikkbare lenker til flere gryteretter av samme kategori. Du finner flere gode gryteretter i vår rikholdige kokebok.
Raske gryter
Dersom du har mørt kjøtt slik som lammekjøtt, biff eller svinekjøtt, kan du lage en rask gryterett ved å hurtigsteke (sautere) kjøttet og de andre ingrediensene.