- Del kyllingen i 8 serveringsstykker.
- Bland marinaden og legg i kyllingstykkene. La dem stå kjølig natten over eller på kjøkkenbenken i 4-5 timer. Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele og kok opp.
- Skjær sideflesket i små biter og stek det i panne. Ha flesket over i kjelen, men la fettet bli tilbake i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i fettet i pannen.
- Hell over konjakk og tenn på - pass på å ikke gjøre dette under avtrekksviften. La det brenne til flammen slukker av seg selv. Ha kyllingstykkene over i kjelen med marinade. Tilsett så mye kraft at kjøttet så vidt dekkes.
- Ha eventuelt i tomatpuré for å gi retten en rødlig farge. La det trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt.
- I mellomtiden surres løk og sopp i en panne og haes over i kjelen.
- Jevn eventuelt sausen med en blanding av 1 ss smør og 1 ss hvetemel. La retten koke ytterligere 5 minutter for å fjerne eventuell melsmak.
- Smak til med salt og pepper. Pynt med timian før servering.
De beste oppskriftene med kylling finner du her