- Vann ut klippfisken i ett døgn og fjern skinn og ben. Skjær den utvannede fisken i fingertykke skiver på tvers av fisken.
- Skjær skrelte poteter, skrelt løk og rensede tomater i skiver og paprika i strimler.
- Sausen:
Press eller finhakk hvitløkfeddene. Rens fersk chilipepper for skillevegger og frø og finhakk den. Dersom du benytter deg av tørket chilipepper må du riste frøene ut av dem og finsmuldre den. - Smelt smøret og rør det sammen med hermetiske tomater, tomatpuré, vann, olje, hvitløk og chilipepper. Smak til med salt, nykvernet pepper og eventuelt litt sukker.
- Hell litt av blandingen i en jerngryte eller ildfast fat og legg fisk, poteter, paprika og løk lagvis i fatet med tomatsausen mellom.
- Kok retten på plate i ca. 1 time eller i stekeovn ved 180 - 200 grader i 1½ - 2 timer, til alt er godt mørt. Rist på kokekaret av og til hvis bacalaoen kokes på plate slik at den ikke brenner fast.
- Serveres med sitronbåter, pepperkvern på bordet og nybakt grovbrød ved siden av.
Tips: Nå kan du finne ferdig utvannet og renset klippfisk i de fleste velassorterte butikker.
Flere gode oppskrifter på bacalao og klippfisk finner du her