Dagens rett

Lam med nudler

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens oppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.
Redaksjonen
16 September 2019 - 01:00

Denne retten er perfekt å lage av restene fra en lammestekmiddag. Da må du ikke steke kjøttet lenge, men bare varme det raskt opp. Når lammesesongen er på topp, kan det lønne seg å kjøpe inn i større mengder for så å fryse ned i riktige porsjoner. Da har du alltid tilgang til gode råvarer og som regel blir det også billigere.

Vi har mange andre spennende oppskrifter med lammekjøtt fra både Midtøsten og Asia

Hvis du har lyst til å bruker mer grønnsaker og mindre kjøtt, er det ikke noe i veien for det. 

Her bestiller du dagens rett som e-post

Lam med nudler

Lam med nudler

Fremgangsmåte

Skjær gulrøttene i tynne skiver, vårløk i ringer og paprika i staver. Finhakk ingefær og hvitløk.

Fres kjøttet på sterk varme i 3 til 4 omganger, legg det til side.

Fres grønnsakene sammen med ingefær og hvitløk.

Kok nudler etter anvisning på pakken.

Ha kjøttet tilbake i woken, tilsett soya- og chilisaus. Bland inn nudler og server.

Tips: Kok nudlene rett før servering, ellers klistrer de seg sammen.

Lammeretter fra Midtøsten og Asia

Se hva mer du kan lage av lammekjøttet

Her finner du fårikåloppskrifter fra hele landet

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange herlige oppskrifter med lam

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 05. mai

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her