Guide
Oppskrifter med blåskjell
Foto: (kajakiki)
Blåskjellsuppe med kokos og ingefær
Fremgangsmåte
- Legg skjellene i kaldt vann i 15 minutter.
- Kast knuste skjell og skjell som ikke lukker seg når du banker hardt på dem med et knivskaft. Skrubb dem gjerne hvis de ikke virker rene.
- Damp skjellene i hvitvin til de åpner seg. Ta ut kjøttet og kast skallene.
- Bland kokekraften med fløte og hakket ingefær. Kok inn til suppen tykner.
- Tilsett kokosmelk og kok opp igjen. Tilsett sellerirot kuttet i terninger og kok dem møre i suppen (ca 3 minutter).
- Ha i skjellmaten og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper.
Server med godt brød ved siden av.
Ble du fristet til å se nærmere på andre retter med blåskjell?
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 349.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Linsesuppe med sprøstekte blåskjell
Fremgangsmåte
- Legg linsene i vann ca. 2 timer.
- Legg blåskjellene i tørr, varm panne og dekk med et lokk.
- Når skjellene har åpnet seg er de ferdig, kraften siles av og brukes i suppen.
- Tips:
Om det ikke blir nok kraft til suppen, kan du tilsette vann. - Rens skjellene.
- Tre 8 spyd med 5-6 skjell på hver, legg resten av skjellene i suppen ved servering.
- Del loffen i grove biter og ha disse i kjøkkenmaskin sammen med hvitløk og friske urter.
- Legg brødraspet på en tallerken.
- Blåskjellspydene vendes først i hvetemel, ristes, så i pisket egg og til slutt i brødrasp med urter.
- Legg spydene over på kjøkkenpapir og sett kjølig.
- Suppen:
Kok grønnsakene og linsene møre i melk og blåskjellkraft. Mos (bruk gjerne blender) og sil suppen gjennom en middels fin sikt. - Smak til med salt og pepper.
- Tips:
Suppen kan serveres uten å moses. - Blåskjellspydene stekes gylne og sprø i olje like før servering.
- Resten av blåskjellene fordeles på tallerkener. Suppen kokes opp og piskes for å få en skummet konsistens. Fordel i tallerkenene og server med spydene på toppen.
- Pyntes med frisk kjørvel.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 224.90 kr Basisutvalget86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Basisutvalget85 POENG
Forsiden akkurat nå