Guide
Oppskrifter med blåskjell
Foto: (kajakiki)
Slik skal hvitvinsdampet blåskjell smake
Fremgangsmåte
- Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
- Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til.
- Ha skjellene over i et fat/bolle. Kok opp kraften og tilsett grønnsakterningene.
- Pisk inn smøret og smak til med salt og sitronsaft.
- Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.
Server med ristet brød.
Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 364.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 182.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
78 POENG
Hvitvinsdampete blåskjell med chili
Fremgangsmåte
- Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
- Fres hakket sjalottløk, chili og hvitløk i olivenolje i en gryte.
- Tilsett hvitvin og kok opp et par minutter slik at alkoholen fordamper.
- Legg oppi blåskjell og legg på lokk.
- Damp til skjellene åpner seg, ca 4 minutter.
- Dryss over hakket persille og server med godt brød og hvitløksmajones (aioli) ved siden av.
Tips: Pass på å bruke maks varme når du damper blåskjellene, og ikke damp dem for lenge for da blir de seige.
Rist litt på kjelen underveis slik at skjellene får byttet om på plassen.
Ble du fristet til å se nærmere på andre retter med blåskjell?
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 182.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå