- Legg linsene i vann ca. 2 timer.
- Legg blåskjellene i tørr, varm panne og dekk med et lokk.
- Når skjellene har åpnet seg er de ferdig, kraften siles av og brukes i suppen.
- Tips:
Om det ikke blir nok kraft til suppen, kan du tilsette vann. - Rens skjellene.
- Tre 8 spyd med 5-6 skjell på hver, legg resten av skjellene i suppen ved servering.
- Del loffen i grove biter og ha disse i kjøkkenmaskin sammen med hvitløk og friske urter.
- Legg brødraspet på en tallerken.
- Blåskjellspydene vendes først i hvetemel, ristes, så i pisket egg og til slutt i brødrasp med urter.
- Legg spydene over på kjøkkenpapir og sett kjølig.
- Suppen:
Kok grønnsakene og linsene møre i melk og blåskjellkraft. Mos (bruk gjerne blender) og sil suppen gjennom en middels fin sikt. - Smak til med salt og pepper.
- Tips:
Suppen kan serveres uten å moses. - Blåskjellspydene stekes gylne og sprø i olje like før servering.
- Resten av blåskjellene fordeles på tallerkener. Suppen kokes opp og piskes for å få en skummet konsistens. Fordel i tallerkenene og server med spydene på toppen.
- Pyntes med frisk kjørvel.