Guide
Oppskrifter med blåskjell
Foto: (kajakiki)
Blåskjell Red Hot Chili
Fremgangsmåte
Finhakk den nederste og innerste delen av sitrongresset og skjær resten i ca. 3 cm store biter
Tilsett kokosmelk, finhakket chili og sitrongress når blåskjellene er dampet og åpne, rist, kok opp og server straks.
Tips:
Du kan bruke sitronskall i stedet for sitrongress. Kokosmelk kan byttes med fløte. Søt chilisaus kan brukes til slutt for å gi sterkere smak.
Ble du fristet til å se nærmere på andre retter med blåskjell?
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 280.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Kremete blåskjell
Fremgangsmåte
- Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
- Fres sjalottløk, gulrot, chili og hvitløk i olivenolje i en gryte.
- Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
- Ta ut blåskjellene, men la kraften ligge igjen i gryta.
- Tilsett kremfløte og crème fraîche og kok ned til sausen er passe tykk.
- Ha blåskjellene tilbake i gryta og vend dem inn i kremsausen.
Server med godt brød.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 182.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
78 POENG
Forsiden akkurat nå