Guide
Oppskrifter med blåskjell
Foto: (kajakiki)
Blåskjell med bayer
Fremgangsmåte
- Bruk to gryter.
- Surr sjalottløk, hvitløk, tilsett bayer og persille i en gryte og kok under lokk i ca. 4 min.
- Lag blåskjell basisgryte, tilsett bayerblandingen når skjellene har åpnet seg.
- Rist, kok opp og server.
Tips:
Det er best å dampe 1 kg blåskjell om gangen. Dersom du vil dampe større porsjoner, bør du bruke en stor vid kjele.
Ble du fristet til å se nærmere på andre retter med blåskjell?
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Blåskjellpanne for ølelskere
Fremgangsmåte
- Grønnsakene kuttes i terninger og surres myke i smør/olje. Ha i krydderet.
- Hell på en flaske øl, la koke litt inn.
- Damp blåskjellene oppå kraften under lokk til de åpner seg.
- Serveres umiddelbart med varmt brød.
Tips: Kraften kan siles og brukes til supper, fjern da laurbærbladet før oppbevaring.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå