Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 20 April 2001 - 01:00

    Essensen av sødme

    Utvalget av tokaji er svært begrenset i Norge, derfor omfatter testen kun fem produkter. Hvorav to fra den nå legendariske årgangen 1993. Toppskåreren er i tillegg en Eszencia fra dette året, altså den ultimate tokajier, signert Royal Tokaji Company.
    20. april 2001
  • 19 April 2001 - 15:56

    En hippie i Loire

    Per Mæleng vurderer villmannen Didier Dageneau i Loire-appellasjonen Pouilly-Fumé mot andre mer tradisjonelle vinuttrykk fra det sentrale Loire.
    19. april 2001
  • 18 April 2001 - 13:25

    Vårmat

    Påsken er over, og snøen trekker seg tilbake slik den skal når våren er på fremmarsj. Vi serverer ekte vårmat - lett og ledig, både i tilberedning og ikke minst i magen. Kos deg med god mat og drikke - oppskrifter og drikkeforslag får du gratis.
    18. april 2001
  • 17 April 2001 - 01:00

    Sjarmerende Toscana

    93 rødviner hvorav en stor mengde toppskårere, og tilsvarende mange meget gode og gode kjøp er gode nok bevis for situasjonen i Toscana i dag. Innsmigrende viner av høy kvalitet til priser som fortsatt er til å leve med.
    17. april 2001
  • 17 April 2001 - 01:00

    Ukens vin

    Ukens vin er en solid smakebit på hva en av Italias fremste produsenter kan prestere. Denne sjarmerende rødvinen er dessuten et meget godt kjøp som de aller fleste bør kunne unne seg og du dermed ha på drikkekartet. En utmerket matvin som gjerne vil ha sa
    17. april 2001
  • 10 April 2001 - 17:20

    Eggende retter til påske

    Påsken er definitivt den tiden på året hvor egg står øverst på ønskelisten - både som mat og som tradisjonsmessig skjulested for barnas påskegodt. Vi gir deg her tips til deilige, varierte og ikke minst eggende retter egnet for lettvint tilbered
    10. april 2001
  • 06 April 2001 - 16:07

    Alternative lukkemekanismer i vinflasker

    I vår serie omkring feil på vin der årsaken skyldes korkens materiale/behandling har vi fått Frithjof Nicolaisen, kvalitetssjef hos Arcus Produkter, til å utrede hans erfaring på området.
    06. april 2001
  • 06 April 2001 - 14:40

    Test av barbaresco

    Remi Madsen er og har vært meget sentral i Apéritifs smakspanel i mer enn seks år. Nå starter han sin egen spalte der han gjør dypdykk og lar oss få ta del i vinopplevelser vi normalt ikke har mulighet til. Madsen smaker for Apéritif mer enn 1000 viner år
    06. april 2001
  • 06 April 2001 - 01:00

    Farris vant emballasjedesignprisen 2001

    Farris nye glassflaske vant prisen for emballasjedesign. Som en av fire kandidater ble Farrisflasken plukket ut blant alle produktene i dagligvarehandelen. Prisutdelingen fant sted på konferansen "Emballasjedesign - den viktigste faktoren i merkevarebyggi
    06. april 2001
  • 05 April 2001 - 17:11

    Tradisjon på vidda

    Lukten av nykokt kaffe og stekt fjellrøye siver mot oss. Vi er på Suolovuobme Fjellstue langt ute på Finnmarksvidda. I hele 40 år har vertskapet holdt driften på fjellstuen gående. På oppskriftene ser du at tradisjonen lever i beste velgående.
    05. april 2001
  • 04 April 2001 - 13:34

    Påskedrikke på boks

    Når påsken står for døren, og folket drar til fjells, - noen i hvert fall - ja da er ikke tungt flaskefor akkurat det som frister mest å dra med seg oppover fjell og li. Vi har derfor tatt frem et lite knippe boksviner som kanskje kan friste deg og dine v
    04. april 2001
  • 03 April 2001 - 18:33

    Påske, sol og sitrus

    Alle forbinder påske, skiturer eller kos i hytteveggen med sol - og appelsiner. For barnas del betyr vel dette som oftest klissete fingre som nå og da stikkes i snøen. Vi fokuserer heller på noe mer behagelig og serverer et knippe påskeoppskrifter med app
    03. april 2001
  • 03 April 2001 - 01:00

    Tempolabor solgt

    Lasse Ringkilen, eier av vinimportfirmaet Tempolabor, har solgt bedriften i sin helhet til Oluf Lorentzen AS. Ringkilen slutter i selskapet med umiddelbar virkning. Oluf Lorentzen AS fortsetter, i følge Ringkilen, driften med samme portefølje.
    03. april 2001
  • 03 April 2001 - 01:00

    Pan blir Frost

    Oslo (NW): I disse dager dukker en nyhet opp i Vinmonopolets hyller. Arcus Produkter håper at kreklingaperitiffen Frost blant annet skal bli en souvenir turister vil ta med seg hjem fra Norge. Les mer og få også drinkoppskrifter som egner seg i baren.
    03. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:06

    Apéritifs store påskemeny

    Fra å være en religiøs høytid er påsken i dag noe vi først og fremst forbinder med ferie, snø og hvite vidder og kanskje hagestell, båtpuss og oppussing. Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:03

    Helstekt svinekam og epler i karamellsaus

    Palmesøndag feires både i de katolske- og i de protestantiske land som innledningen på påsken. Denne dagen blir i mange deler av Europa markert med opptog for å levendegjøre og minnes Jesu inntog i Jerusalem. Tiden mellom palmesøndag og påskeaften kaller
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:01

    Båndspagetti med gorgonzolasaus og Fruktsalat med mandelkrem

    Dagen etter Palmesøndag satser vi litt italiensk med tilhørende fransk drikke og kanskje hva vi tror er en urgammel norsk dessert - riktig nok med innslag av nyere fruktvarianter.
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 13:59

    Ris med reker Jambalaya og sitronfromasj

    Det nærmer seg feriedager for de av oss som fortsatt henger i stroppen. Vi satser derfor på Ris med reker Jambalaya og en litt syrlig dessert. Selvfølgelig mangler det heller ikke på forslag til godt drikke.
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 13:56

    Stekt breiflabb med peppersaus og semulepudding med bærkompott

    Askeonsdag er feilaktig blitt brukt om onsdagen før skjærtorsdag, men er egentlig onsdagen i fastetiden (fastelavnen). Kvelden før skjærtorsdag ble fra gammelt av regnet som en av årets farlige dager, og man ble oppfordret til å holde seg innendørs. Hvis
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 13:54

    Påskekylling og Tiramisù

    Skjærtorsdag avbrøt folk fasten, og tok et bad etter at de i hele fastetiden hadde gått i "sekk og aske". Badet skulle symbolisere sjelens renselse. På denne dagen skulle man spise mye grønt, helst ni forskjellige slag, dersom det fantes. Det ville beskyt
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 13:51

    Laks og grønt i butterdeig og tilslørte bondepiker

    Langfredag feires til minne om Jesu korsfestelse og død, og er fremdeles den dagen i påskeuken hvor det er dårlig tone å more seg eller gå på besøk til folk. Alminnelig var det at man ikke spiste noe før utpå kvelden denne dagen, og ofte var dagen preget
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 13:46

    Makedonsk lammelår og Irish Cream is-pai

    Påskeaften var dagen for farging av påskeeggene. Det ble brukt  plantefarger som løkskall til gule egg, rødbeter til lilla egg, kaffe til brune egg osv. I mange deler av Europa er dét å gi bort dekorerte egg symbolisert som ønske om vennskap. Med et
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 13:44

    Påskeskinke og suksessterte

    Fra Valdres kjenner vi skikken med å bite i en sten påskemorgen. Jo hardere du bet, desto mer garantert var du å sikre buskapen fri fra rovdyr. Denne dagen skulle vi la være å gi buskapen vann, ellers ville de bli urolige, og løpe vekk fra beite om sommer
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 13:40

    Foliebakt ørret med urter, påskedrøm og gule påskekyllinger

    2. påskedag er fra gammelt av kalt Halvor gardestaur. Det ble sagt at om noen fastende kom til å se på en gjerdestaur denne dagen, ville klærne henge på ham/henne som på en gjerdestaur. I vår sammenheng serverer vi uansett og er ikke fastende. Ei heller u
    01. april 2001
  • 31 Mars 2001 - 18:22

    Tirsdag 24. april - En fantastisk smaking

    Smak hele 12 toppviner fra Chablis, Sancerre og Pouilly-Fumé, fra de meget velrenommerte og  anerkjente produsentene Regnard og de Ladoucette. Blant vinene skal du også smake produkter som foreløpig ikke er tilgjengelige på polet. En helt spesiell kv
    31. mars 2001