I dag, torsdag 7. desember, tar vi litt kylling igjen - det er jo så godt...og så enkelt... Velbekomme!
Kyllingsalat i pitabrød
4 porsjoner
1 løk
1 ss olje
4 kyllingfileter á 100 gr
1 krm malt karve
2½ dl cherrytomater, skåret i to
½ dl sorte oliven (uten sten)
4 pitabrød
1 salathode
Saus/dressing:
2½ dl yoghurt naturell
200 gr slangeagurk
2 ts presset sitronsaft
Begynn med sausen/dressingen;
-Agurken deles i to på langs, og kjernen fjernes. Fjern skallet med en rotkniv. Agurkkjøttet finhakkes. Bland agurkmassen med yoghurt og sitronsaft. Settes kaldt til det øvrige er klart.
Varm oljen i en panne. Fres løken til den er gylden. Ha i strimlet kyllingfilet og karve. Fres det hele til kjøttet er gjennomstekt, ca 10 min.. Ha i tomatene og skivede oliven. La dette bli gjennomvarmt, ca 2 min.
Skyll Salatbladene og la vannet renne av. Anrett pitabrødene på tallerkner og fyll disse med salat og kylling. Fordel dressingen over og server straks.
Drikkeforslag:
Glass Mountain 1999, Seaview Wines Australia kr 89,50 (varenr 10056, basisutvalg). Vinen har gulgrønn farge og frukt med preg av tropiske elementer. Vinen ligger i grenseland mellom tørr og halvtørr. Drueblandingen består av Riesling, Colombard og Sauvignon Blanc.
Oppskrift, tekst og drikkeforslag: Mai Rødsten