Hvorfor er innmaten mer eller mindre helt forsvunnet fra nordiske matbord? Er det noe håp om at den er på vei tilbake? Hva må i så fall til? Apéritif prøver å finne svar på dette.
Det er de aller beste kjøpene blant de 100 testede vinene fra nyhetsslippene i januar og november. Men også en pen håndfull med flotte tørre hvitviner som byr på solid vinvaluta, Topp til skrei og annen sjømat.
Gusbourne er det nest mest selgende britiske boblemerket i Norge. De hviler likevel ikke på laurbærene, men satser videre på sin svært populære chardonnaydominerte vinstil.
Denne tykke og gode suppen er aller best med solmodne tomater, ikke det som finnes mest av nå i januar, men det er fullt mulig å hjelpe til med modningsprosessen.
Så billige som klementinene har vært denne jula, har det vært vanskelig å ikke kjøpe for mange. Men det finnes gode måter å bruke overskuddet på. Som denne kakeoppskriften.
Valtellina er en av de mest risikoutsatte vinregionene i verden. Ut av dette kommer det noe av den mest årgangsstyrte vinen som tenkes kan, men også stadig bedre vin. Deriblant fra ARPEPE.
Carolyn og Jean-Claude Martin på Creation Wines nøyer seg ikke bare med å ha skapt et nytt vinområde i Sør-Afrika, å redde landets vinindustri fra virusplager og å lage god vin.
Med Plah 2.0 har Terje Ommundsen skapt en helt unorsk restaurant, som heller ikke er typisk thai. Den ligger i Oslos nye «storstue» Sommero House og blir lagt merke til langt utenfor landegrensene.