Det er ikke første gangen barsjefen på Pier 42, Amerikalinjen i Oslo, Adrián Michalčík, får høythengende priser. For i fjor vant han det uoffisielle verdensmesterskapet for bartendere, WorldClass. Høyere enn det er det knapt nok mulig å nå innen det internasjonale bartendermiljøet.
Det var vel ikke til å unngå at han ble kåret til Norges beste bartender under Nordic Bar Awards i København.
Men årets beste norske cocktailbar gikk til Himkok. Og årets beste nye cocktailbar ble Ekspedisjonshallen på Sommerro, også den i Oslo.
Den beste norske cocktailmenyen er det Pjolter & Punsj i Stavanger som har.
Og beste norske restaurant (med cocktails) er Katla, Oslo.
Årets beste norske signaturcocktail er Moonshine fra Britannia Bar i Trondheim. Den består av mjødurt-moonshine, løvetann og pinjekjerne-vermut, og er ment å markere maidagene i 1945 da man måtte ta det man hadde, altså hjembrent (og ville vekster) for å feire seieren over nazistene.
Pris for beste norske atmosfære gikk til Svanen i Oslo som også fikk publikumsprisen. Og årets navn i det norske barmiljøet (bar industry improver) er Felice Capasso som i fjor startet opp utdannelsen Sesto Senso Spirits Academy som legger vekt på å øke kunnskapen om brennevin blant bransjens ansatte.
BCA 2023 ble delt ut for 13. gang og er den mest høythengende i det nordiske barmiljøet. I alt 450 bransjefolk over hele Norden er med å nominere og stemme.