Adrián Michalčík er nå også Norges beste bartender
Foto: (diageo)

Adrián Michalčík er nå også Norges beste bartender

Adrián Michalčík på Pier 42 er Norges beste bartender ifølge Nordic Bar Awards 2023.
15 Mars 2023 - 15:01

Det er ikke første gangen barsjefen på Pier 42, Amerikalinjen i Oslo, Adrián Michalčík, får høythengende priser. For i fjor vant han det uoffisielle verdensmesterskapet for bartendere, WorldClass. Høyere enn det er det knapt nok mulig å nå innen det internasjonale bartendermiljøet.

Adrián Michalčík ble det naturlige midtpunktet i World Class 2022. Foto: diageo

Det var vel ikke til å unngå at han ble kåret til Norges beste bartender under Nordic Bar Awards i København.

Men årets beste norske cocktailbar gikk til Himkok. Og årets beste nye cocktailbar ble Ekspedisjonshallen på Sommerro, også den i Oslo.

Den beste norske cocktailmenyen er det Pjolter & Punsj i Stavanger som har.

Og beste norske restaurant (med cocktails) er Katla, Oslo.

Årets beste norske signaturcocktail er Moonshine fra Britannia Bar i Trondheim. Den består av mjødurt-moonshine, løvetann og pinjekjerne-vermut, og er ment å markere maidagene i 1945 da man måtte ta det man hadde, altså hjembrent (og ville vekster) for å feire seieren over nazistene.

Pris for beste norske atmosfære gikk til Svanen i Oslo som også fikk publikumsprisen. Og årets navn i det norske barmiljøet (bar industry improver) er Felice Capasso som i fjor startet opp utdannelsen Sesto Senso Spirits Academy som legger vekt på å øke kunnskapen om brennevin blant bransjens ansatte.

BCA 2023 ble delt ut for 13. gang og er den mest høythengende i det nordiske barmiljøet. I alt 450 bransjefolk over hele Norden er med å nominere og stemme.

Se alle NBA23-vinnerne her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her