Adrián Michalčík er nå også Norges beste bartender
Foto: (diageo)

Adrián Michalčík er nå også Norges beste bartender

Adrián Michalčík på Pier 42 er Norges beste bartender ifølge Nordic Bar Awards 2023.
15 Mars 2023 - 16:01

Det er ikke første gangen barsjefen på Pier 42, Amerikalinjen i Oslo, Adrián Michalčík, får høythengende priser. For i fjor vant han det uoffisielle verdensmesterskapet for bartendere, WorldClass. Høyere enn det er det knapt nok mulig å nå innen det internasjonale bartendermiljøet.

Adrián Michalčík ble det naturlige midtpunktet i World Class 2022. Foto: diageo

Det var vel ikke til å unngå at han ble kåret til Norges beste bartender under Nordic Bar Awards i København.

Men årets beste norske cocktailbar gikk til Himkok. Og årets beste nye cocktailbar ble Ekspedisjonshallen på Sommerro, også den i Oslo.

Den beste norske cocktailmenyen er det Pjolter & Punsj i Stavanger som har.

Og beste norske restaurant (med cocktails) er Katla, Oslo.

Årets beste norske signaturcocktail er Moonshine fra Britannia Bar i Trondheim. Den består av mjødurt-moonshine, løvetann og pinjekjerne-vermut, og er ment å markere maidagene i 1945 da man måtte ta det man hadde, altså hjembrent (og ville vekster) for å feire seieren over nazistene.

Pris for beste norske atmosfære gikk til Svanen i Oslo som også fikk publikumsprisen. Og årets navn i det norske barmiljøet (bar industry improver) er Felice Capasso som i fjor startet opp utdannelsen Sesto Senso Spirits Academy som legger vekt på å øke kunnskapen om brennevin blant bransjens ansatte.

BCA 2023 ble delt ut for 13. gang og er den mest høythengende i det nordiske barmiljøet. I alt 450 bransjefolk over hele Norden er med å nominere og stemme.

Se alle NBA23-vinnerne her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter
+
Tester

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter

Bak Eiane Gard i Rogaland står paret Jon Eiane Brandal og Elodie Musso. Sammen lager de en rekke knallgode og nytenkende sider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fedje er også en whiskydestinasjon
+

Fedje er også en whiskydestinasjon

På den lille og fraflytningstruede øya Fedje som ligger ca 2,5 timers reise utenfor Bergen, er luften fylt mer flere dufter enn salt sjø. I november lanseres deres første whisky.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast
Dagens rett

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast

Innmaten fra et krabbeskjell blir til en lekker forrett eller smårett på null-komma-null.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du kjøttfondue - maksimal kosemat
Dagens rett

Slik lager du kjøttfondue - maksimal kosemat

Fondue er ikke mindre enn en genial rett. Ikke bare får man gjestene til å lage maten selv - det blir intimt og koselig også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter
+
Tester

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter

Bak Eiane Gard i Rogaland står paret Jon Eiane Brandal og Elodie Musso. Sammen lager de en rekke knallgode og nytenkende sider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fedje er også en whiskydestinasjon
+

Fedje er også en whiskydestinasjon

På den lille og fraflytningstruede øya Fedje som ligger ca 2,5 timers reise utenfor Bergen, er luften fylt mer flere dufter enn salt sjø. I november lanseres deres første whisky.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin

New York, Napa, Japan og Spania er områder og land vi tar for oss i denne utgaven av magasinet Apéritif.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner kombinert med nydelig mat fra Bon Lio
Winedinner 05. november i Oslo

7 spanske viner kombinert med nydelig mat fra Bon Lio

Den 5. november kan du bli med på en helt unik mat og vinopplevelse! Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Bon Lio disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast
Dagens rett

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast

Innmaten fra et krabbeskjell blir til en lekker forrett eller smårett på null-komma-null.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her