Clafouti er en mellomting mellom tykk pannekake og en pai uten paideig. Denne franske klassikeren lages alltid søt og fylt med frukt. Nå som fruktsesongen er dominert av appelsin, er det et lett valg.
Ukens kake
Appelsinclafouti
Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien
Den har akkurat det som trengs for å fungere som en dessert eller følge til en kopp te. Kaffe funker også til.
Aase E. Jacobsen
23 Mars 2023 - 11:00
Appelsinclafoutis - pannekake/pai
Fremgangsmåte
- Bland mandelmel, hvetemel og salt i en bolle.
- Tilsett sukker, egg, eggeplommer og fløte, og visp til en kremaktig røre.
- Smør en større form eller porsjonsformer, og hell i røren.
- Skrell og del appelsinene i skiver. Legg dem på røren.
- Stekes midt i ovnen ved 175 °C i 20–25 minutter.
- Sikt over melis før servering. Smaker best lunkne.
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå