Blinis med fenalår, rogn og reker som tapas
Fremgangsmåte
- Rør gjæren ut i lunken melk, ca. 37 grader, og tilsett hvetemel. Rør godt. Skill egget, ha eggeplommen og salt i deigen og rør godt.
- La deigen stå til heving i 3-4 timer. Nå skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk.
- Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.
- Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme.
- Legg blinisene utover et fat eller på tallerkener, og smør en liten teskje rømme på hver.
- Lag tre varianter; en med fenalår, en med rogn og finhakket rødløk og en med reker.
- Pynt eventuelt med friske urter og sitron.
Flere deilige retter med blinis du på prøve
Tapas er en god løsning for festbordet
Slik skjærer du fenalåret
Klassiske retter til tapas finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
Aprikosfylt kalkunrull
Fremgangsmåte
- Brett ut overlåret. Skjær eventuelt bort hinner og sener. Ha på salt, kvernet pepper og bre over sennep.
- Legg på hakket persille, estragon og hakkede aprikoser. Rull sammen og surr med litt bomullstråd.
- Brun rullen raskt på alle sider i en panne med smør.
- Ha rullen over i en ildfast form og sett et steketermometer i midten av rullen. Ta den ut når steketermometeret viser 68 °C. Avkjøl på fjel.
- Pynt rullen med hakkede aprikoser og pistasjnøtter og server med en plommesaus .
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 348.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
82 POENG
Fritert ridderost med aprikos og valnøtter
Fremgangsmåte
- Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Varm opp oljen til 180 grader og fritér osten til den er gyllen.
- Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det begynner å tykne.
- Servér ostebiter med aprikos, valnøtter og rødbetespirer. Dryss over litt rosepepper.
Prøv gjerne denne serveringsmetoden med andre oster også.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 649.90 kr Bestillingsutvalget96 POENG
-
92 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG