Du sparer 45 kroner i forhold til polprisen når du plukker med deg Marques de Riscal Reserva 2004 fra taxfree-hyllene. For 135 kroner får du ikke bare en veldig flott vin, men også en moderne klassiker som vil utvikle seg pent i vinkjelleren.
2004 ga vellykkete viner i Rioja, og denne vinen står ikke noe tilbake i forhold til forventningene med fyldig og samtidig frisk frukt, gode syrer og tanniner. Hvilket borger for et langt liv, minst sju-åtte år.
Men denne vinen lar seg også nyte allerede nå, til et godt stykke saftig kjøtt, så vel okse som lam, eller hvorfor ikke elg eller hjort.
Den er som de fleste andre moderne riojaer dominert av tempranillo. Bodegaen som er en av de eldste i Rioja, har siden starten i 1858 vært blant de mest innovative. Den daværende Marqués de Riscal, Don Guillermo Hurtado de Amézaga, tok med seg vinekspertise fra Bordeaux hvor han hadde bodd og lært seg å sette pris på områdets berømte viner. Bare fem år etter oppnådde han internasjonal anerkjennelse for
Det som er unikt for Marqués de Riscal er at i den gamle kjelleren, kalt katedralen, ligger samtlige årganger siden starten.
Innovasjon har vært ledetråden hele veien, men i det siste har bodegaen blitt mest berømt for sine arkitektoniske satsinger som det fantastiske Ciudad del Vino hvor Frank Gehry, mannen bak Guggenheim i Bilbao, har inkorporert den opprinnelige bodegaen fra 1858 inn i en hypermoderne kreasjon som inneholder et hotell, restaurant, konferansesenter og (selvfølgelig) vin-spa.