Merete Bø, restaurantsjef på Cru i Oslo, er Norges beste vinkelner for andre år på rad. Og nå står den ambisiøse sommelieren foran krevende konkurranser som EM i Frankrike og VM i Chile neste år.
Hun får imidlertid ikke representere Norge i nordisk mesterskap som finner sted i Sverige senere i år siden hun vant fjorårets som fant sted i Stavanger. Den oppgaven må nummer to og tre i norgesmesterskapet ta seg av. Det betyr at Stian Maylann Langeteig, Haga, og Mats Kleppe (t.v.), Bagatelle må forsvare de norske fargene.
I årets NM var det for øvrig rekordmange deltakere. I alt 12 stilte i semifinalen som bestod av en knalltøff teoriprøve samt blindsmaking av to viner og to brennevin. De tre som kom til finalen måtte løse flere oppgaver foran et fullsatt Oslo Militære Samfund, som blindsmaking, retting av vinliste, vinsetting av meny, dekantering samt håndtering av vanskelig gjest.
Arrangør av NM er Den Norske Vinkelnerforening i samarbeid med Bollinger som sørger for at vinneren får et minneverdig opphold i Champagne.
Foto: Julie H. Amundsen