Grønne pannekaker med wokede grønnsaker

Grønne pannekaker med wokede grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Grønne pannekaker: Ha mel og en klype salt i en bolle og spe med halvparten av melken. Visp godt.
  2. Tilsett eggene og halvparten av melken. Visp til jevn røre.
  3. Kjør spinat og resten av melken i en blender. Ha i røren. Rør godt.
  4. La røren svelle i ca. 10 minutter.
  5. Fyll: Del opp alle grønnsakene i forholdsvis små biter eller strimler.
  6. Stek grønnsakene og gresskarkjernene i litt olje i en stor stekepanne i noen minutter.
  7. Legg på godt med grønnsaker og smuldret fetaost på pannekakene og rull dem sammen.

Tips:
Vil du ha ekstra sterk smak på grønnsakene kan du gjerne tilsette litt hakket rød chili. 

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fylte pannekaker med fiken og blåmuggost

Fylte pannekaker med fiken og blåmuggost

Fremgangsmåte

Pannekaker:
Pisk eggene lett. Tilsett melk og hvetemel vekselvis. Bland godt. Ha i salt, pepper og smør. Bruk en stor stekepanne samt relativt sterk varme og stek tynne pannekaker. Hold dem varme.     

Fyllet:
Kok potetene. Avkjøl og skrell dem og kutt deretter i skiver. Skjær baconskivene i strimler og sprøstek dem. Ta dem ut og legg på kjøkkenpapir. Hell bort fettet og ha olje i pannen. Stek sjalottløken til den er myk. Smak til med salt og pepper.

Kok opp fløten. Tilsett osten og rør til den er løst opp. Ha poteter, sopp, bacon og grovhakkete friske urter i sausen. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Legg sausen på midten av hver pannekake. Brett inn flikene som på bildet. Legg på tallerkener eller på et serveringsfat. Pynt med fersk fiken. Server med grønn salat .

Tips: 
Til pannekaker med salt fyll er det godt med grove pannekaker. Om du vil ha sukker i dem, er opp til deg.

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pannekaker med variasjoner

Pannekaker med variasjoner

Fremgangsmåte

  1. Pannekaker:
    Bland mel og salt. Spe med melk og visp så røren blir glatt. Visp eggene inn i røren. La røren svelle ca. 15 minutter. Bland i smeltet smør. Stek tynne pannekaker.
  2. Gratinert med salt fyll: 
    Grønnsakstuing: Hvit saus med grønnsakblanding.
  3. Skalldyrstuing: Hvit saus med blåskjell, reker eller krabbe og asparges.
  4. Soppstuing: Hvit saus med sopp og litt finhakket løk.
  5. Skinke-purrestuing: Hvit saus med skinke og finsnittet purre.
  6. Legg stuingen på pannekakene og rull sammen.
  7. Legg pannekakene i ildfast form.
  8. Dryss på revet ost og gratiner i ovn ved 225 grader C ca. 10 minutter eller til alt er gjennomvarmt og osten er gyllen.

Slik lager du hvit saus

  1. Pannekaker med søtt fyll:
    Varier pannekakene med følgende fyll eller tilbehør:
  2. Bær: Blåbær, jordbær, bringebær, solbær eller tyttebær (rørte eller syltetøy).
  3. Rømme/gresk yoghurt: Bland rømme/yoghurt og bær eller syltetøy og fordel på pannekakene. Hvis du ikke har søtet bærene, kan du dryppe over litt honning. 

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Bolognesefylte pannekaker

Bolognesefylte pannekaker

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen ingrediensene til pannekakerøra.
  2. Ha i mel og salt først og visp inn melken til en jevn og glatt røre.
  3. Rør inn eggene tilslutt. La røra svelle i ca. 30 minutter.
  4. Lag Bolognese og ostesaus som anvist nedenfor.
  5. Lag litt tykke pannekaker som stekes på middels varm panne.
  6. Fordel Bolognese på pannekakene og rull dem sammen.
  7. Legg over på et ildfast fat.
  8. Hell over ostesausen og dryss over revet ost.
  9. Gratiner under grillen til osten har smeltet og blitt gyllen.
  10. Bolognese: Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.
  11. Ostesaus:
    Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha permesan og la osten smelte. Smak til med krydder.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pannekaker med epler og bacon

Pannekaker med epler og bacon

Fremgangsmåte

  1. Pannekaker:
    Visp sammen mel, melk, egg og salt. La røren svelle minst 10 minutter.
  2. Stek baconet og fres eplene i baconfettet.
  3. Stek fire tykke pannekaker på begge sider. Fordel bacon og epler på pannekakene.

Tips:
Du kan fylle på med rester av poteter, salatblader og en klatt rømme. 

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sopp- og grønnsakscrepes

Sopp- og grønnsakscrepes

Fremgangsmåte

Stek pannekakene etter denne oppskriften.

Fyllet:
Grovhakk soppen, skjær squash og aubergine i terninger og hakk rødløken. Stek alt lett ca. 5 minutter i smør. Rør inn rømmen og osten og smak til med salt og pepper. Fordel fyllet på pannekakene og rull dem sammen. Legg dem med skjøten ned i en smurt ildfast form. Strø over resten av osten.

Gratiner crêpes i stekeovnen ved 200 grader i  5-10 minutter rett før servering. Server med syrlig dip som ranch dressing

Se våre andre oppskrifter på pannekaker

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pannekaker med grønnsaker

Pannekaker med grønnsaker

Fremgangsmåte

Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.

Stek tynne pannekaker på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Hold varme.

Wokgrønnsaker til fyllet:
Skjær grønnsakene og soppen opp som til wok (tynne strimler, skiver eller biter) og fres dem sammen med ingefær raskt i olje til de er så vidt møre. Smak til med salt og pepper.

Fyll hver pannekake med grønnsakblandingen, drypp over sitronsaft, topp med mozzarella i små biter og babysalatblader, og brett sammen. Server dem straks med rømme tilsmakt med sitron, salt og pepper..

Denne oppskriften gir ca. 16 pannekaker.

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay
+
Tester

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay

60 hvite burgundere i spesialutvalget og spesialbestilling i årgang 2022 som er en årgang for dem som liker rike og kjøttfulle sødmefylte chardonnay-viner.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her