Grønne pannekaker med wokede grønnsaker
Fremgangsmåte
- Grønne pannekaker: Ha mel og en klype salt i en bolle og spe med halvparten av melken. Visp godt.
- Tilsett eggene og halvparten av melken. Visp til jevn røre.
- Kjør spinat og resten av melken i en blender. Ha i røren. Rør godt.
- La røren svelle i ca. 10 minutter.
- Fyll: Del opp alle grønnsakene i forholdsvis små biter eller strimler.
- Stek grønnsakene og gresskarkjernene i litt olje i en stor stekepanne i noen minutter.
- Legg på godt med grønnsaker og smuldret fetaost på pannekakene og rull dem sammen.
Tips:
Vil du ha ekstra sterk smak på grønnsakene kan du gjerne tilsette litt hakket rød chili.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Fylte pannekaker med fiken og blåmuggost
Fremgangsmåte
Kok opp fløten. Tilsett osten og rør til den er løst opp. Ha poteter, sopp, bacon og grovhakkete friske urter i sausen. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Legg sausen på midten av hver pannekake. Brett inn flikene som på bildet. Legg på tallerkener eller på et serveringsfat. Pynt med fersk fiken. Server med grønn salat .
Tips:
Til pannekaker med salt fyll er det godt med grove pannekaker. Om du vil ha sukker i dem, er opp til deg.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-
Pannekaker med variasjoner
Fremgangsmåte
- Pannekaker:
Bland mel og salt. Spe med melk og visp så røren blir glatt. Visp eggene inn i røren. La røren svelle ca. 15 minutter. Bland i smeltet smør. Stek tynne pannekaker. - Gratinert med salt fyll:
Grønnsakstuing: Hvit saus med grønnsakblanding. - Skalldyrstuing: Hvit saus med blåskjell, reker eller krabbe og asparges.
- Soppstuing: Hvit saus med sopp og litt finhakket løk.
- Skinke-purrestuing: Hvit saus med skinke og finsnittet purre.
- Legg stuingen på pannekakene og rull sammen.
- Legg pannekakene i ildfast form.
- Dryss på revet ost og gratiner i ovn ved 225 grader C ca. 10 minutter eller til alt er gjennomvarmt og osten er gyllen.
- Pannekaker med søtt fyll:
Varier pannekakene med følgende fyll eller tilbehør: - Bær: Blåbær, jordbær, bringebær, solbær eller tyttebær (rørte eller syltetøy).
- Rømme/gresk yoghurt: Bland rømme/yoghurt og bær eller syltetøy og fordel på pannekakene. Hvis du ikke har søtet bærene, kan du dryppe over litt honning.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Bolognesefylte pannekaker
Fremgangsmåte
- Bland sammen ingrediensene til pannekakerøra.
- Ha i mel og salt først og visp inn melken til en jevn og glatt røre.
- Rør inn eggene tilslutt. La røra svelle i ca. 30 minutter.
- Lag Bolognese og ostesaus som anvist nedenfor.
- Lag litt tykke pannekaker som stekes på middels varm panne.
- Fordel Bolognese på pannekakene og rull dem sammen.
- Legg over på et ildfast fat.
- Hell over ostesausen og dryss over revet ost.
- Gratiner under grillen til osten har smeltet og blitt gyllen.
- Bolognese: Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.
- Ostesaus:
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha permesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 269.90 kr Bestillingsutvalget83 POENG
Pannekaker med epler og bacon
Fremgangsmåte
- Pannekaker:
Visp sammen mel, melk, egg og salt. La røren svelle minst 10 minutter. - Stek baconet og fres eplene i baconfettet.
- Stek fire tykke pannekaker på begge sider. Fordel bacon og epler på pannekakene.
Tips:
Du kan fylle på med rester av poteter, salatblader og en klatt rømme.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.50 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
80 POENG
Sopp- og grønnsakscrepes
Fremgangsmåte
Stek pannekakene etter denne oppskriften.
Fyllet:
Grovhakk soppen, skjær squash og aubergine i terninger og hakk rødløken. Stek alt lett ca. 5 minutter i smør. Rør inn rømmen og osten og smak til med salt og pepper. Fordel fyllet på pannekakene og rull dem sammen. Legg dem med skjøten ned i en smurt ildfast form. Strø over resten av osten.
Gratiner crêpes i stekeovnen ved 200 grader i 5-10 minutter rett før servering. Server med syrlig dip som ranch dressing
Se våre andre oppskrifter på pannekaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Pannekaker med grønnsaker
Fremgangsmåte
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.
Stek tynne pannekaker på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Hold varme.
Wokgrønnsaker til fyllet:
Skjær grønnsakene og soppen opp som til wok (tynne strimler, skiver eller biter) og fres dem sammen med ingefær raskt i olje til de er så vidt møre. Smak til med salt og pepper.
Fyll hver pannekake med grønnsakblandingen, drypp over sitronsaft, topp med mozzarella i små biter og babysalatblader, og brett sammen. Server dem straks med rømme tilsmakt med sitron, salt og pepper..
Denne oppskriften gir ca. 16 pannekaker.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.70 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 344.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
84 POENG