I disse dager er skogen full av sopp i alle varianter og det er bare å forsyne seg. Hvis du savner noen nye ideer for hva du skal lage av delikatessen er du kommet til rett sted.
På undersidene finner du mange fristende oppskrifter med den nyplykkete soppen
Kantarell, skrubb og riske
De fleste kjenner igjen kantarellens gule hatt, men det er ikke så lett å vite hvilke sopper man trygt kan ta med seg.
Noen enkle råd på veien
• Spis bare sopp du er sikker på. Er du er i tvil – oppsøk soppkontrollen.
• Spis aldri sopp som er rå, for lite kokt eller stekt.
• Bruk bare sopp av god kvalitet til matlaging. Bruk den nyeste sopplitteraturen.
Dersom du tror du har fått i deg giftig sopp er det viktig å ta kontakt med Giftinformasjonen på telefon 22 59 13 00 umiddelbart.
Smakfulle soppretter
Sopp er en utrolig anvendelig råvare. Den kan brukes i alt fra pannekakefyll til de lekreste kjøttretter og varmende supper. Har du forsøkt å sylte sopp? Oppskriften finner du nedenfor.
I Apéritifs kokebok er det for øvrig flere enn 300 oppskrifter med sopp , nedenfor finner du et lite utvalg av dem.