Luftig ovnspannekake
Fremgangsmåte
Stek terninger av flesk i en langpanne i ca. 10 minutter ved 220 °C. Bland inn hakket løk.
Visp sammen de andre ingrediensene og fyll røren over fleske- og løkbitene.
Stek videre i ca. 15 minutter eller til pannekaken er gjennomstekt og lys gulbrun.
Server straks med en salat ved siden av.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Slik lager du blinis
Fremgangsmåte
- Rør ut gjæren i 1½ dl lunken melk og tilsett melet. La røren heve ca. ½ time. Tilsett resten av melken, salt, egg og smeltet smør.
- Stek blinisene i en liten stekepanne. Legg dem i stabel etter hvert som de blir ferdige.
- De serveres kalde eller varme, med en god klatt rømme i bunnen.
- Deretter legges det på kaviar, løyrom, rognkjeksrogn, lodderogn eller røykelaks
- Du kan også bruke rillettes, pate, terrine eller annet kjøttpålegg, men da dropper du rømme.
- Blinisene toppes med finklippet gressløk eller finhakket løk.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG