- Pannekaker:
Bland mel og salt. Spe med melk og visp så røren blir glatt. Visp eggene inn i røren. La røren svelle ca. 15 minutter. Bland i smeltet smør. Stek tynne pannekaker. - Gratinert med salt fyll:
Grønnsakstuing: Hvit saus med grønnsakblanding. - Skalldyrstuing: Hvit saus med blåskjell, reker eller krabbe og asparges.
- Soppstuing: Hvit saus med sopp og litt finhakket løk.
- Skinke-purrestuing: Hvit saus med skinke og finsnittet purre.
- Legg stuingen på pannekakene og rull sammen.
- Legg pannekakene i ildfast form.
- Dryss på revet ost og gratiner i ovn ved 225 grader C ca. 10 minutter eller til alt er gjennomvarmt og osten er gyllen.
- Pannekaker med søtt fyll:
Varier pannekakene med følgende fyll eller tilbehør: - Bær: Blåbær, jordbær, bringebær, solbær eller tyttebær (rørte eller syltetøy).
- Rømme/gresk yoghurt: Bland rømme/yoghurt og bær eller syltetøy og fordel på pannekakene. Hvis du ikke har søtet bærene, kan du dryppe over litt honning.