Fløtesaus er alltid populært og passer til så vel fisk som kjøtt.
Aligot kombinerer potet og ost som sammen skaper magi. Smaker godt alene med brød, til pølser eller andre kjøttretter.
Labneh er en selvfølge sammen med meze - libanesisk tapas.
Denne dressingen er uslåelig på salater - grønne som blandede. Passer ypperlig for veganere.
Når du fyller bakepotetene på denne måten, blir de ekstra sprø og gode Du kan du bruke opp poteter fra tidligere i uka.
Rosenkål er en fantastisk råvare som kan serveres som så vel tilbehør som en selvstendig rett.
Bechamel er fransk for hvitsaus. Den er mer enn en saus, også basis for en lang rekke retter som lasagne.
Black pepper sauce hører først og fremst hjemme i det kinesiske kjøkkenet.
Ingen kjøpeprodukter kan hevde seg mot den hjemmelagede varianten av majones. Den holder seg lenge i kjøleskapet og du kan krydre den i utallige varianter.
Buffalo sauce trengs for å lage perfekte buffalo wings enten du bruker kyllingvinger eller blomkål
En klassisk ranchdressing har en lett syrlig smak og er perfekt som dip til grønnsaker eller tilbehør til kjøtt og fisk.
Perfekt til fredagstacoen, nachos eller rett og slett kjøttboller. Kjapt å lage.
Ají er enkel å lage og det er få faste normer. “Alle” i land som Colombia og Ecuador har sin egen oppskrift.
Nydelig vegansk dip med ovnsbakt paprika, valnøtter og en liten touch hvitløk.
Ajvar er en paprikadipp eller -saus som du kan bruke i mange forskjellige sammenhenger.
Hjemmelaget sriracha er den spicy chilisausen alle kokker sverger til.
Harissa er en type chili- og krydderpasta med røkt paprika som er både søt, sterk og full av smak.
At disse bollene er populære i Øst-Europa, er lett å forstå.
Makrell rett fra grillen er en av våren og sommerens store matopplevelser - som mad fordel kan gjentas mange ganger.