1. Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Skrell potetene og skjær av topp og bunn så de kan stå. Helst skal de være på ca. samme høyde.
3. Varm opp smør og olje i en ildfast gryte på kokeplaten.
4. Når det begynner å brunes, plasseres potetene stående i gryten.
5. Stek ca. 5 minutter til de er gylne. Snu dem og stek noen minutter på andre siden.
6. Legg hvitløk, sjalottløk, timian, laurbærblad i gryten og tilfør litt pepper og rikelig med salt.
7. Hell over øl til det når ca. halvveis opp på potetene. OBS! Dette kan bruse opp i møte med den varme oljen.
8. Stek i ovnen i 30-45 minutter eller til potetene er møre. Hvis gryten blir tørr før potetene er ferdige, sper du på med mer øl (eller grønnsakskraft).
Server gjerne sammen med kylling eller sjømat, og med ølet potetene er dampet i, i glasset.
Her finner du flere potetoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig