Oppskriften gir 1 skål.
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det forsiktig inn med ca 1 ss olivenolje. Skjær paprikaene i to, grav ut innmaten, fordel de deretter utover på stekebrettet med skinnet opp.
Sett inn i ovnen og bak i 20-30 minutter, de skal begynne å få sorte flekker på toppen. Ta ut av ovnen, prøv å dra av det tynne, brente laget raskt. Dersom du ikke får det av så kan du legge paprikaene i en plastpose en stund, da går det lettere av.
Ha paprikaene over i en foodprocessor. Tilsett valnøtter, hvitløk, vårløk, brødsmuler, molasses, sitronsaft, spisskummen, chiliflak, salt og resten av olivenoljen. Kjør til du har en myk og fin dip, smak eventuelt til med litt mer salt og/eller sitronsaft.
Server umiddelbart, gjerne med litt olje på toppen, eller dekk til med folie og oppbevar i kjøleskap.
* Har du ikke granateplemelasse i hus så kan du bruke en annen type melasse eller lønnesirup.
* Chiliflak kan erstattes av chilipulver
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig