Pai

oppskrifter.webp
  • 1 time

    Restemat er perfekt til pai. Har du rester etter middagen, er en pai tingen. Denne paioppskriften kan varieres i det uendelige. Her med kylling og spinat.

  • 40 minutter

    Du kjenner sikkert den klassiske franske paien fra før - prøv denne smakfylte meksikanske varianten.

  • 30 minutter

    Denne paien er lettlaget, men ikke mindre smaksrik av den grunn. Får du ikke tak i friske fiken, kan du bruke soltørket tomat som topping.

  • 40 minutter

    En deilig sprø løkpai slik de lager den i Provence

  • 45 minutter

    Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Mens paien steker er det bare å gjøre andre ting du har lyst til.

  • placeholder
    40 minutter

    Så kan bare gutta holde seg i skogen så lenge jakta varer

  • 45 minutter

    Dette er kanskje en pai du vil oppleve som en rustikk med potet, masse løk og ost. Du kan bruke den middag eller som kveldsmat. Uansett, godt smaker den.

  • 45 minutter

    Denne paien smaker helt aldeles herlig. Du lager den på en halvtime og de som spiser den med deg jubler.

  • 5 minutter

    Shepherd's Pie er en tradisjonell engelsk rett som består av en kjøttgryte laget på lammedeig med gratinert potetmos på toppen.

  • 25 minutter

    Pai er ikke være vanskelig å lage. Bruk noen pølser du har til overs, og legg til brokkoli og tomat. Så har du middag eller lunsj.

  • 1 time 30 minutter

    I den originale franske paien quiche skal det være smørdeig, egg og fløte. Verken løk, ost eller bacon er nødvendig. Men det gir ekstra smak.

  • 40 minutter

    Rødløk og ost er alt som trengs for en mektig god smaksopplevelse.

  • placeholder
  • 1 time 10 minutter

    Pot pie med brisler og sjampinjong er en britisk klassiker.

  • 45 minutter

    Dette er en argentinsk mattradisjon som er knyttet til påske, derav navnet, men fungerer veldig godt året rundt.

  • 50 minutter

    I Hellas heter retten Kotopitta eller Kotopita. Der lages den fra bunnen av med kylling delt i biter, men du kan klare deg med ferdig kylling og -kraft fra butikken.

  • 30 minutter

    Det er utrolig hvor mye smak oliven alene kan gi til en pai som denne.

  • 45 minutter

    Pai er fantastisk godt, og det er en flott måte å bruke rester som du måtte ha igjen fra tidligere middager på. Her som kyllingpai med ost og bacon.

  • 1 time

    En deilig pai, eller quiche om du vil, med kalkunkjøtt og mye annet godt på og i.

  • 40 minutter

    Denne gresskar-terten er ikke bare skikkelig god, men ser også lekker ut om du lager topper av marengsen.

  • 40 minutter

    Tomater og extra virgin olivenolje er gode venner i matveien. Da passer det også svært godt med smaksrike urter som gir deg akkurat den nyansen du liker best i en pai.

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken