Pai med brisler og sjampinjong (Aunt Nelly´s Mushroom Pie) (England)
Apéritif

Pai med brisler og sjampinjong (Aunt Nelly´s Mushroom Pie) (England)

Pot pie med brisler og sjampinjong er en britisk klassiker.

Fremgangsmåte

Start med paideigen: Hakk mel og smør sammen, tilsett salt og vann og elt deigen hurtig sammen. La den stå kaldt i 30 minutter i kjøleskapet.

Kok brislene 20-25 minutter i lettsaltet vann, fjern hinner og avkjøl dem under lett press, for eksempel mellom to tallerkener.

Skjær brislene i terninger, gjør soppen i stand og fres begge deler sammen med finhakket løk i 7-8 minutter.

Kle en paiform eller annen ildfast form i bunnen og et stykke opp på sidene med 2/3 av paideigen og ha deretter i stuingen, som lages slik:

Smelt smøret i en gryte, rør først i melet og deretter kraften. Smak til med salt og pepper og la dem koke noen minutter. Rør i eggeplommene, én om gangen, etter at gryten er tatt av varmen. Tilsett blandingen av brissel, sopp og løk, og fordel så denne stuingen i formen.

Kjevl resten av paideigen ut til et lokk som legges over innholdet i formen og klemmes godt sammen i kantene. Prikk hull på lokket med en gaffel og stek retten i stekeovnen ved 200-225 C i ca 30 minutter. Server straks.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren
Dagens rett

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren

En virkelig smakfull og delikat suppe er midtpunktet på middagsbordet i dag. Med eller uten spekeskinke som tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her