- Lag paideig eller tin butterdeigflak som legges oppå hverandre og kjevles ut så de dekker en paiform (ca. 22-24 cm). Brett kantene dobbelt, slik at det dannes en pen kant. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt i 15 minutter.
- Tomatfyll: Rør sammen tomatpuré, basilikum, hvitløk, olivenolje og smør blandingen utover butterdeigen.
- Del tomatene i skiver og legg dem over på et kjøkkenpapir for å ta vekk litt fuktighet.
- Legg de så i takstensmønster oppå tomatpuréblandingen.
- Drypp over litt olivenolje og dryss på litt salt og grovmalt pepper. Stek på 200 grader i ca. 15 minutter.
- Pensle tomatene på nytt med olivenolje, dryss på timian og stek videre i ca. 20 minutter til deigen har fått fin farge.
Tips: Du kan også bruke paideig fra butikken.
Mange flere lekre paier finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig