- Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett kaldt vann og elt deigen sammen. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
- Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
- Skjær løken i ringer og fres den i smør i en panne til den er så vidt mør. Fordel løken over paibunnen.
- Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell det over løken.
- Dryss revet ost over og legg spekemat på toppen. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
- Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.
Tips: Om du har dårlig tid, finnes det paideig i butikkens kjøledisk.
Har du lyst på en annen quiche så se her
Mange lekre paier finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig