Denne klassiske russiske hønsesalaten med krabbe heter i Russland vinegrets vuritzej.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Denne klassiske russiske hønsesalaten med krabbe heter i Russland vinegrets vuritzej.
Dette er kanskje Ukrainas mest kjente rett, selv om mange andre nasjoner mener de har eierretten til den.
Lag en kyllinggryte med mole verde som denne grønne sausen heter i Mexico. Umodne tomater - tomatillos og grønn chilipepper – jalapeno er med. Men den er ikke sterk, bare veldig god.
Kylling som godgjør seg selv med løk, sitron og kikerter har marokkansk inspirasjon. Så kan du gjøre andre ting mens maten lager selg selv. Belønningen er en virkelig smaksrik rett.
I USA heter denne klassiskeren Virginia Turkey Salad - en utmerket måte å bruke opp rester etter kalkun- eller kyllingmiddagen.
I det grisgrendte Beira Alta med dets granittfjell, utsøkte Dão-viner og fremragende lokale oster, dytter kokkene spekeskinke og en klype salt under skinnet på kyllingen for å gi smak. Deretter fyller de buken med en mektig blanding av ferskost, smør og nymalt pepper.
Stekt thairis med kylling - Khao phat kai. Det er langt enkle enn du tror. og ingrediensene får du lett tak i.
Denne kyllingretten er veledig lett å lage. Husk at smaken henger sammen med kvaliteten på råvarene.
I Hellas heter retten Kotopitta eller Kotopita. Der lages den fra bunnen av med kylling delt i biter, men du kan klare deg med ferdig kylling og -kraft fra butikken.
En fransk klassiker som setter høns i forsetet. Alltid velkomment.
Denne retten heter Canard Aux Navets Du Pardailhan i franske menyer, men kan fint lages med norske råvarer.
Murgh Roghni som kyllingretten heter i India, hvor den kommer fra er en sterk chilirett, der chili understreker smaken på hovedingrediensen og øker den samlete aroma. Den stammer fra Mughaltiden da India var muslimsk.
Denne retten heter Murgh musallam som er en del av Mughlai-kjøkkenet en blanding av det tyrkisk-persiske og sørindiske.
Tandoori er navnet på en type ovn og tilberedningsmetode, som de færreste har tilgang til. Men med krydderblandingen tandoori masala får du i alle fall smaken, og retten kan altså lages i en helt vanlig ovn.
Indisk gryte i pose var 1970-tallets helgekos nummer en. Nå lager du den fra bunnen av og det på bare en halvtime. For godt til å være sant, tenker du kanskje? Nei da, bare se oppskriften her.
Disse rullene smaker fortreffelig som smårett, forrett eller del av et koldtbord.
Kyllingvinger fra butikken får nytt liv på denne måten. Med sausen ved siden av på de grillede loffskivene kan du be inn til fest.
Denne kyllingcurryen henter inspirasjon fra Myanmar.
Denne deilige retten med kylling lager du raskt som bare det. Selv om maten kommer raskt på bordet går det ikke utover smaken.