Krydre anden inni og utenpå med salt og pepper.
- Smelt halve fettmengden i en oval gryte eller kjele som er stor nok til anden. Brun den på alle sider ca 15 minutter. Stenk over cognac, strø i einerbær og hell på vin.
- La det få koke opp. Legg på lokk og la det få putre i 45 minutter.
- Skjær nepene i staver. Smelt resten av fettet i en sautépanne og brun nepene lett. Snu dem i det varme fettet ca 5 minutter.
- Strø på sukker og salt, pepre lett og snu nepene forsiktig til de har fått brunaktig karamellglans. Legg på lokk og trekk nepene akkurat myke, 2-6 minutter avhengig av størrelse. Hold dem varme.
- Ta anden opp av gryten og hold den varm. Skum av fettet på kraften. La det koke inn til siruplignende væske.
- Tilsett nepene og snu dem i den varme kraften ca 1 minutt.
- Skjær fuglen i serveringsstykker og legg dem på et pent fat. Anrett nepene rundt og server straks.