Dette er en klassiker fra Hyderbad som er hovedstaden i deltaten Andhra Pradesh, vest i India.
Dette er en klassiker fra Hyderbad som er hovedstaden i deltaten Andhra Pradesh, vest i India.
Her lager du alt i en gryte som så får lov til å passe seg selv. Så kan du bruke tiden til andre ting. Lammegryte er tingen. Og husk, jo lengre den får stå å godgjøre seg på svak varme, jo bedre blir den.
Lammeskanker er hot som bare det, og det er en svært velvillig råvare for den som liker å eksperimentere med smakstilsetninger. I denne retten kombineres marokkanske smaker med kinesisk teknikk.
Irish stew er kanskje ikke en rett du har laget selv. Det er ingen kunst når du bruker norsk lammekjøtt. Da blir den irske nasjonalretten ekstra god.
Denne gryteretten har mye julesmak. Likevel er den langt unna julematen. I tillegg er den enkel å lage. Prøv lammetagine med kanel, kakao og fiken.
Klephtiko er en av de mest kjente matrettene fra Hellas. Gjenskap stemningen fra din greske favoritt-taverna og server kleftiko til gjestene dine.
Lam har en særegen smak og mange har dette kjøttet som sin favoritt. Dill smaker nydelig til lam.
Alle som har vært på ferie i Hellas, har hatt glede av grekernes evne til å få ekstra mye smak ut av lammet. Med verdens beste lam, har også vi de beste forutsetninger for å få det til. Og denne retten er faktisk superenkel.
Dette er det indiske kjøkkens svar på snitzel - men her med lam, og en annen type panering enn hva vi er vant med.
Denne suppen er fylt med smak av lam, chili, ingefær og koriander. At den inneholder proteinrike linser er selvfølgelig et stort pluss
Denne lammegryten med byggryn er utrolig lik vår fårikål. Hva med å prøve en spennende og litt andelenes vri på fårikålen, slik amerikanerne lager den?
Lammeribbe kan brukes på mange måter, denne oppskriften er inspirert av Camargue i Sør-Frankrike.
Dette er en tradisjonell gryterett i Bolivia. Her skal du ha alle ingrediensene opp i gryta og kokes samtidig. Garantert deilig.
I Sogn og Fjordane har de sin vri på fårikålen. Det blir en lammegryte. Her har du oppskriften.
Carne no tacho com couve er fårikål på brasiliansk. Men smaker ikke som norsk fårikål. Prøv så får du smaken av en annen måte å lage lammet på.
Det nepalske kjøkken er sterkt påvirket av det indiske. Kjøtt tilberedes med mange forskjellige krydder i en tykk currysaus servert med ris.