Bland alle ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i og mariner i 30 minutter.
Varm 4 ss av oljen, ha i alle krydderne og stek 1 minutt.
La marinaden renne av kjøttet, ha det i pannen og stek godt. Tilsett 6,5 dl varmt vann og resten av marinaden, dekk til og la det koke til kjøttet er mørt.
Varm resten av oljen i en annen kjele og ha i risen. Stek til risen er blank. Tilsett 6 dl varmt vann og kok over svak varme til risen er luftig.
Varm 1 ss ghee i en liten panne, stek løken gyllen. Tilsett mandler og rosiner og stek 1 minutt. Sett til side.
Legg ris og kjøtt med saus lagvis i en stor, ildfast bolle. Det øverste laget skal være ris.
Dryss stekt løk, rosiner, mandler og koriander over. Bland safran i melk og hell over. Hell resten av gheen over, dekk til og sett retten i ovnen til den er gjennomvarm.
Serveres fra bollen med grønn salat.
Se våre oppskrifter på biryani
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig