- Del lammekjøttet i store terninger, legg det i en kjele hell over vann.
- Kok opp og senk så varmen.
- La kjøttet trekke rett under kokepunktet i ca. 1 time. Skum av underveis.
- Skrell gulrøtter og poteter, del gulrøttene i terninger og potetene i båter.
- Ha grønnsakene i gryta sammen med kjøttet og la det trekke videre til grønnsakene er møre.
- Hakk løken og del maiskolbene i biter.
- Tilsett i gryten sammen med paprika i strimler, bønner, oregano og persille.
- La det trekke i ca. 10 minutter til alt er gjennomvarmt.
- Smak til med salt og pepper og jevnt evt. med maisenna utrørt i kaldt vann.
Tips: Har du et uthult gresskar, kan du helle gryta oppi og sett alt inn i ovnen ved 150 grader i ca 30 minutter for at alt skal bli gjennomvarmt.
Tips: Om du ikke har ferske maiskolber, kan du bruke ferdigkokte fra butikken eller hermetiske.
Her finner du mange deilige gryteretter